Societat 24/01/2022

El Pla de recuperació del ferreret, protagonista del cupó de l'ONCE

La sèrie 'Ser sostenibles' dona a conèixer les tasques de conservació envers l'espècie endèmica

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat territorial de l'ONCE, Josep Vilaseca.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat territorial de l'ONCE, Josep Vilaseca, han presentat aquest dilluns el cupó dedicat al Pla de recuperació del ferreret, que protagonitza el sorteig del pròxim 29 de gener.

L'Executiu ha explicat que, així, 5,5 milions de cupons serviran per difondre les tasques de conservació i preservació d'aquesta espècie endèmica a través de la sèrie Ser sostenibles, una col·lecció que difon l'aposta de les diverses comunitats autònomes per una economia sostenible.

Mir ha agraït a l'organització la tasca de difusió i sensibilització ambiental que du a terme l'ONCE a través dels cupons. "El ferreret és una espècie endèmica i molt vulnerable, fer difusió de la tasca que es fa per conservar-lo ens ajuda a ser més conscients de la necessitat de protegir el nostre entorn", ha afegit el conseller.

Medi Ambient ha assenyalat que el ferreret (Alytes muletensis) és una espècie endèmica en perill d'extinció que, de manera natural, només viu als gorgs dels torrents de la serra de Tramuntana. Va ser descrit l'any 1977 sobre restes fòssils, però no va ser fins al 1980 que va ser trobat viu a la serra de Tramuntana.

Des de l'any 1985 es duen a terme mesures de conservació del ferreret que inclouen, entre d'altres, cria en captivitat i alliberament, retirada de predadors introduïts, restauració d'hàbitats o creació de noves poblacions. Des de l'any 1991, i de manera ininterrompuda, es fa un cens anual de larves a totes les localitats conegudes. El darrer recompte anual va finalitzar amb un total de 29.581 larves, un nombre semblant als tres anys anteriors. La població manté la tendència a l'alça, ja que des dels inicis dels recomptes el 1991 s'ha doblat.

stats