Societat 18/06/2020

Pocs turistes i baixes expectatives: així viu Alcúdia el pla pilot

La setmana que ve el Garden Aparthotel no arribarà als 200 clients allotjats

Catalina Riera
2 min
Turistes alemanys que arribaren dilluns a les Balears amb motiu del pla pilot

PalmaLes expectatives que Alcúdia tenia sobre el pla pilot per reactivar el turisme, que va començar aquest dilluns, dia 15 de juny, no són les esperades, ja que "l'evolució és més lenta del que esperàvem", ha assenyalat el president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, Gabriel Llobera, durant la roda de premsa que s'ha fet aquest dijous a l'Alcúdia Garden Hotel.

De fet, dilluns només arribaren a aquest establiment un total de 12 turistes, ja que "hi va haver errors en uns vols", apunta. Per a aquest dijous s'espera que hi arribin uns 80 visitants més, però, en qualsevol cas, Llobera destaca que la setmana que ve "la xifra de persones allotjades a l'hotel no arribarà a 200".

Aquesta situació és ben diferent de la que viuria l'hotel si no s'hagués produït la crisi sanitària, ja que estaria al "100% d'ocupació i arribaria als 1.000 clients, segons expliquen fonts de la cadena. No obstant això, el director de la companyia, Joan Company, assegura que els turistes que hi ha ara "estan bé, tenen un tracte molt personalitzat i estan gaudint de l'illa".

El fet que ara hi hagi tan poques reserves, provoca que la majoria dels treballadors de la cadena hotelera continuï amb un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). "Ara s'han incorporat 35 empleats a la plantilla, i a mesura que augmentin les reserves se n'hi aniran incorporant més", han detallat fonts de Recursos Humans de la companyia. En aquest sentit, Llobera destaca la importància d'aclarir el tema dels ERTO i que el govern central aporti "incentius" per poder reincorporar la resta de la plantilla.

Davant aquesta situació, fonts de la cadena hotelera asseguren que encara que hagin obert les portes, per a ells "no és una recuperació de l'activitat, sinó una reparació, ja que primer s'ha de veure com funcionen els protocols".

stats