Societat 30/06/2023

Pla de lluita contra la precarietat laboral: 24 inspectors faran prop de 1.000 actuacions durant l'estiu

N'hi haurà 14 a Mallorca, 4 a Menorca, 4 a Eivissa i 2 a Formentera

ARA Balears
1 min
Iago Negueruela ha presentat aquest divendres Pla de Lluita contra la precarietat laboral de 2023.

PalmaLa Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha posat en marxa el Pla de lluita contra la precarietat laboral, que executa la Inspecció de Treball, en planificació conjunta. El Govern ha explicat que els mesos de juliol i agost un total de 24 inspectors faran un total de 960 actuacions. La distribució del nombre d'inspectors per illes serà el següent: 14 a Mallorca, 4 a Menorca, 4 a Eivissa i 2 a Formentera. Una persona treballadora administrativa donarà suport a l'operatiu durant l'estiu.

La Conselleria ha exposat que els objectius del pla han variat des del seu inici, ja que tant la taxa de parcialitat com la de temporalitat s'han reduït considerablement en aquests darrers vuit anys. En concret, la taxa de parcialitat ha passat d'un 19,5% el 2015 a un 11,4% el maig de 2023, mentre que a l'Estat la taxa actual és d'un 20,3%.

També la temporalitat s'ha reduït a nivells molt baixos, tal com ha assenyalat el conseller en funcions de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ja que ha passat d'una taxa del 32,4% el 2015 a un 8,8% el maig d'enguany. La taxa mitjana estatal de temporalitat encara se situa en el 15,1%.

Negueruela ha presentat la planificació per a aquest estiu, acompanyat de la directora general en funcions de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, i el director en funcions de l'Ibassal, Rubén Castro. A l'acte també hi han assistit els secretaris generals d'UGT i CCOO de les Balears i la representant de PIME Mallorca.

stats