Societat 23/03/2022

El pla contra l'intrusisme en el transport preveu actuar a l'aeroport de Palma i Eivissa i en les mercaderies

El Govern s'ha mostrat "optimista" en les negociacions

ARA Balears
2 min
Comissió contra l’Intrusisme.

PalmaEl Govern ha presentat el nou Pla de coc contra l’Intrusisme en el sector del transport per a aquesta nova temporada 2022. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat pel director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, ha comparegut davant la premsa després de la reunió de la Comissió contra l’Intrusisme i han explicat que les actuacions es duran a terme principalment als aeroports de Palma i Eivissa i en les mercaderies. Aquestes començaran el mes d'abril i està previst que acabin l'octubre.

Pel que fa a les inspeccions al transport de mercaderies, han informat que es mantindran periòdicament controls conjunts amb la Guàrdia Civil i les policies locals a tota la xarxa de carreteres de l’illa de Mallorca, amb especial atenció al port de Palma i als polígons industrials. També es farà especial incidència en la comprovació de l’autorització dels vehicles, les relacions laborals dels conductors, els requisits per a la intermediació en la contractació de serveis de transport, els carnets CAP dels conductors i el compliment de la normativa de temps de conducció i descans.

Per la seva banda, a l’aeroport de Son Sant Joan hi ha programades per a aquest 2022 fins a 122 actuacions per part de la Inspecció de Transports de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre. Per tal d’actuar de la manera més coordinada possible s’ha sol·licitat la col·laboració de la Guàrdia Civil, la Policia Local i Aena. En concret, s’actuarà entre els mesos d’abril i d’octubre i els controls cobriran aleatòriament totes les franges horàries (matins, horabaixes i vespres) i inclouran també els caps de setmana. Alguns dels dispositius inclouran agents vestits de de paisà a la terminal d’arribades per poder detectar l’activitat de transports il·legals i acreditar possibles captacions de clients in situ per part d’empreses de VD.

 L’actuació de control es dirigirà a vehicles que duguin a terme transport públic de viatgers sense autorització, també a les empreses de transport públic discrecional de viatgers amb autocar i als vehicles d’arrendament amb conductor.

 Finalment, la tasca inspectora a l’aeroport d’Eivissa és competència del Consell Insular, però des del Govern s’hi desplacen cada any inspectors per reforçar aquesta tasca, ja que és un dels punts on més es fa aquesta pràctica irregular a les Illes. Periòdicament hi van tres agents per prestar serveis de control, sobretot a l’aeroport d’Eivissa, però també a l’entrada o sortida de grans esdeveniments a locals/discoteques, ports turístics, etc. Aquestes actuacions es fan en els horaris programats pel Servei d’Inspecció del Consell en col·laboració amb la Guàrdia Civil.

stats