Societat 28/11/2018

Cort reservarà el 40% de les noves places de Policia Local a les dones

És una de les mesures del nou Pla d'igualtat aprovat per l'Ajuntament, que conté un total de 84 accions

C. Tudurí
2 min
Només un 10% de la plantilla de la Policia Local són dones a Palma.

PalmaUn dels objectius del Pla d'igualtat aprovat aquest dimecres per l'Ajuntament de Palma és l'increment de la presència de dones a la Policia Local, en què actualment només representen el 10% de la plantilla, així com impulsar-ne la promoció als càrrecs de direcció.

Aquesta és només una de les mesures que s'emmarquen en un pla que conté cinc eixos, 29 objectius i 84 accions, segons ha explicat la regidora de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Aurora Jhardi, que ha recordat que amb aquest pla es compleix una llei que ja es va aprovar fa 10 anys.

"La formació, la gestió del temps, la salut laboral, l'accés i la promoció i la comunicació i cultura organitzatives són la base d'aquest pla", ha explicat Jhardi en una roda de premsa.

La directora general de Funció Pública, Joana Maria Adillón, ha informat que el pla preveu que el cos de Policia Local incorpori més dones per posar fi a la poca representació que tenen a la plantilla. Segons Adillón, la llei permet en el cas de la Policia Local fer una reserva de places per a les dones d'entre un 25% i un 40% de les convocades i Cort optarà per reservar-ne el màxim per a aquest col·lectiu. En altres plantilles no es pot fer aquesta reserva, per la qual cosa es limitaran a establir mesures d'acció positiva, com afavorir les dones en cas d'empat. La directora general també ha recordat que només una dona ocupa un lloc de comandament dins el cos de la Policia Local, de manera que la resta són policies de base.

També ha destacat que la representació sindical a Cort està molt desproporcionada, atès que la gran majoria són homes. També ha comentat que ara mateix només tres dones són caps de departament. Per tot això, consideren que "Cort ofereix una imatge molt estereotipada".

Es calcula que els funcionaris masculins que treballen a Cort "arriben a cobrar aproximadament un 15% més que les dones", segons ha indicat Adillón. La interinitat, la proporció més gran de dones amb jornades reduïdes i la poca representació en l'àmbit en què es cobren plusos (com nocturnitat o perillositat) contribueixen a aquest fet.

stats