Meteorologia
Societat 03/03/2023

Pla d'ajudes per pal·liar Juliette: 5 milions per als ajuntaments i 1,5 per als particulars

La convocatòria del Consell de Mallorca serà per reparar equipaments públics, mobiliari urbà i finques agràries

1 min
Imatge de la finca de Moncaire (Fornalutx) després del pas de la borrasca Juliette.

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest divendres una convocatòria d'ajuts per pal·liar els efectes de la borrasca Juliette. L'administració activarà 6,5 milions d'euros procedents dels romanents, 5 dels quals aniran destinats als ajuntaments i 1,5 als propietaris de finques de la serra de Tramuntana, ha explicat la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

Quant al crèdit destinat als municipis, tots els ajuntaments que hagin patit danys derivats del temporal s'hi podran adherir: "Els ajuts es destinaran a reparar equipaments públics, mobiliari urbà i vies públiques de titularitat municipal", ha concretat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

Els particulars també podran optar a aquesta subvenció. Els propietaris de finques de la Serra podran demanar doblers per recuperar la massa arbòria que s'ha perdut, alhora que per restaurar elements etnològics com marges i porxos, entre d'altres. Aquests 1,5 milions d'euros destinats als propietaris de la Serra seran gestionats pel Consorci Serra de Tramuntana.

Tot i que no s'han concretat els detalls per sol·licitar els ajuts, Cladera ha assegurat que es tracta d'una convocatòria "extraordinària que es podrà tramitar de manera àgil". En aquest sentit, Alzamora ha puntualitzat que "se simplificaran els tràmits i la burocràcia per tal que els doblers arribin tan aviat com sigui possible". En la presentació del pla, la presidenta del Consell també ha volgut agrair la feina feta per tots els serveis d'emergència aquests dies i, en especial, la dels treballadors del Consell de Mallorca "que han estat a peu de carrer".

stats