Succés
Societat 14/07/2023

Pirategen dos comptes bancaris i roben 47.000 euros en set minuts

Els doblers pertanyien a una empresa mallorquina

ARA Balears
1 min
Imatge del vídeo publicat per Phineas Fisher que mostra com va fer l’atac informàtic al Sindicat de Mossos d’Esquadra.

PalmaUna empresa de Mallorca ha sofert un pirateig en dos comptes bancaris dipositats a l'entitat Bankinter, dels quals s'aconseguiren transferir il·lícitament fins a 47.000 euros en només set minuts. Els fets, segons han informat els denunciants, varen tenir lloc el passat 27 de març, quan des de l'empresa s'estaven efectuant diferents pagaments a proveïdors.

En el moment del pirateig, l'ordinador de la comptable es va bloquejar. Després de reiniciar la sessió i de sol·licitar les claus d'accés, es va produir un avís de fallada a la seguretat del sistema del banc. Així va ser com els diners van desaparèixer i es van transferir a sis comptes, tres estatals i tres internacionals. Les sis transferències es varen fer ràpidament i, a més, per un valor superior al que habitualment sol fer l'empresa i del límit de 15.000 euros que estableix el banc per a aquest tipus de procediments.

Des de l'empresa han assegurat que el banc no els va avisar de cap transferència inusual. De fet, va ser l'empresa qui va detectar el robatori i va avisar el banc. Segons els denunciants, l'entitat bancària va assegurar, al cap de 21 dies dels fets, que s'havien seguit els protocols habituals en aquests casos.

stats