Societat 17/04/2020

Pilar Costa: "El Govern fa feina per tenir les dades d'afectació del coronavirus per municipis"

La portaveu de l'Executiu fa una crida a la prudència pel que fa al desconfinament de les Balears

Maria Llull
1 min
La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern

PalmaLa consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat aquest divendres que el Govern "fa feina per tenir les dades d'afectació del coronavirus per municipis", i ha indicat que en cap cas es donaran dades personals dels infectats, la privacitat dels quals serà protegida. Malgrat que fa setmanes que a Catalunya ja es donen aquestes dades, la Conselleria de Salut balear encara no ha fet pública la distribució geogràfica dels infectats.

"Es tracta d'un decisió política perquè Salut té les dades en els registres. No hi ha cap problema tècnic perquè tot queda registrat", explica el metge Antoni Pallicer, que va ser director general de Salut Pública amb el govern de Jaume Matas. Pallicer assenyala que, quan hi ha un cas positiu, "s'ha de fer una declaració obligatòria, la qual inclou el lloc de residència, i es fa arribar a Salut Pública". "Tenen aquestes dades i es podrien fer públiques a escala estadística i, encara que és cert que a indrets molt petits no són molt significatives, podrien ajudar a determinar millor on es troben els focus", continua aquest metge, partidari de "donar tota la informació possible".

Prudència amb el desconfinament

D'altra banda, Costa també ha fet referència a les declaracions de la portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, qui va assenyalar que és molt prest per parlar de desconfinament a les Balears. "Cal ser clars i contundents quant al desconfinament. Estam en estat d'alarma, plenament confinats, fins al 26 d'abril com a mínim. No s'han d'enviar missatges que facin suposar un desconfinament ni impliquin cap relaxació", ha indicat la portaveu, qui ha reiterat que la reobertura de ports i aeroports serà la darrera mesura de totes.

stats