Societat 04/10/2022

"El primer pic jo tenia sis anys. Ell em deia que era una cosa de majors, que no ho contàs"

L'Audiència ha jutjat aquest dimarts un home, per al qual demanen 11 anys de presó, per abusar sexualment de la filla de la seva dona durant anys

3 min
L'acusat, de 49 anys, aquest dimarts a la Secció Primera de l'Audiència.

PalmaLa primera vegada que el seu padrastre va abusar d'ella només tenia sis anys. I els fets es van repetir durant anys: fel·lacions, penetracions anals i, en una ocasió, una penetració vaginal. Aquest és el relat d'O. M., una jove que ara té 18 anys, i que ha declarat com a víctima contra el seu padrastre –que ara en té 49– per abús sexual aquest dimarts a l'Audiència de Palma. La Fiscalia demana 11 anys de presó per a ell, juntament amb una indemnització de 12.000 euros per a l'al·lota.

Durant la seva declaració, la jove ha assegurat que el padrastre aprofitava quan la mare feia feina per tancar-la a la seva habitació i abusar d'ella. Fora hi havia els seus dos germans, que ara tenen 10 i 11 anys. "Ell em deia que no ho havia de contar. Que allò eren coses de majors, però que ell em deixava fer-ho", ha relatat. La primera vegada que va cometre els abusos va ser quan la nina patia una infecció d'orina, per la qual cosa li havien d'aplicar la crema a la vulva.

"La meva mare no hi era i ho va fer ell. Aleshores, va començar a besar-me allà baix. No sé quantes vegades més va passar. Després tot va anar a més", ha assegurat. Preguntada pel Ministeri Fiscal, la jove ha afirmat que va acabar fent-li fel·lacions "diverses vegades a la setmana" i que també va abusar d'ella amb penetració anal. "De vegades es posava vaselina i una vegada, mantega", ha contestat a les preguntes del fiscal.

Segons el relat d'ella i la resta de testimonis, la víctima va verbalitzar els fets per primer cop a l'al·lot amb qui tenia una relació sentimental, a 12 anys. Va ser ell qui la va animar a comunicar-ho a la seva família el 2017. Però quan ho va contar a la mare, no la va creure. "Em deia que allò no podia ser", ha mantingut la jove. Més tard, animada pel jove, ho va explicar a la família paterna durant una celebració de Nadal: primer a una tia i, després, al pare, qui va decidir denunciar el marit de la mare de la seva filla. Tot d'una, el 27 de desembre del 2017, el van detenir i va quedar privat de llibertat fins ara.

Tant el pare de la víctima com l'exparella –el jove amb qui va mantenir una relació de prop de tres anys des dels 12– han corroborat la versió de la jove. "Quan m'ho va contar va rebentar. Estava molt afectada", ha declarat el pare, entre plors, aquest matí a l'Audiència. "De seguida, vaig anar a cercar la meva exdona. Ella deia que no, i el defensava. I vaig partir a denunciar-lo a la Policia", ha manifestat. En la mateixa línia, el jove ha explicat que la seva exparella mostrava un cert rebuig al "contacte físic" i, per això, va saber que li passava alguna cosa. "Al cap d'un temps, em va dir que el seu padrastre havia abusat d'ella", ha afegit.

L'acusat es veu com a víctima

El padrastre, en canvi, ha negat tots els fets i ha assegurat que les acusacions de la jove contra ell són totes inventades. Fins i tot, ha assegurat que el cas va esclatar quan ell va acudir a posar una denúncia a la Policia perquè el pare de la menor el va amenaçar en conèixer els fets, però aquella denúncia no apareix a la causa i el mateix acusat ha reconegut que no l'ha aportada com a prova. El processat ha denunciat que fins al judici d'aquest dimarts no ha pogut donar la seva versió dels fets, tot i que va ser citat fins a tres vegades a declarar.

També per primera vegada, ha argumentat el motiu clau pel qual la mare de la menor no va donar credibilitat a les acusacions de la seva filla. "Li va preguntar com tenia jo el membre viril, perquè li donàs informació, i el que li va contestar no s'ajustava a la realitat. Era una exageració", ha exposat l'home. Segons ell, la menor era molt "mentidera" i "violenta", i va inventar-se que havia abusat d'ella perquè l'havien castigat llevant-li el telèfon mòbil.

stats