Societat 02/12/2020

El Pacte aprova amb el suport d'El Pi els pressupostos del Consell de Mallorca

La formació ha votat abstenció perquè considera que l'equip de govern insular ha estat "receptiu" amb les seves propostes

Catalina Riera
2 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl Pi ha estat l'únic partit de l'oposició que ha donat suport als pressupostos per al 2021 del Consell de Mallorca, de 494 milions d'euros, mentre que el PP, Ciutadans i Vox hi han votat en contra. La portaveu de la formació política, Xisca Mora, ha anunciat que el seu grup ha decidit retirar l'esmena a la totalitat perquè el Consell ha estat "receptiu" a admetre algunes de les seves propostes. Per això, la formació s'ha abstingut en la votació", encara que ha insistit que els pressupostos són millorables.

En concret, l'equip de govern ha acceptat 20 de les 38 esmenes presentades per El Pi. Per exemple, invertir deu milions d'euros en un pla per millorar les instal·lacions esportives o tres milions a reparar infraestructures del municipi de Sant Llorenç. Un dels acords a què també s'ha arribat és que El Pi retiri set de les esmenes presentades per recuperar-les el 2021, amb la incorporació dels romanents. El PP, Ciutadans i Vox no hi han estat d'acord i han sortit de la sala en el moment de la votació.

El conseller d'Hisenda, Josep Lluis Colom, ha recordat que el pressupost inicial per al 2021 és de 494 milions d'euros, encara que amb la disponibilitat dels romanents arribarà a 520 milions. Ha insistit que més de la meitat del pressupost es destina a la despesa social, i ha recalcat la necessitat de recórrer a l'endeutament per garantir el benestar. En aquest sentit, la portaveu de Ciutadans, Beatriz Carmiña, ha reclamat als membres del Pacte que "repensin el projecte de pressupostos" perquè deixen el Consell "infrafinançat i amb poca capacitat d'executar". Una iniciativa que comparteixen tant el PP com Vox.

Davant això, Colom ha retret a l'oposició que "no donen cap vot de confiança a les xifres presentades" i ha recordat que el que és important en aquests moments és "actuar ràpidament per resoldre problemes, no discutir". Per la seva banda, el portaveu del Partit Popular, Llorenç Galmés, ha criticat que "aquests pressupostos no s'ajusten a la realitat" perquè no tenen en compte els ajuntaments ni les petites i mitjanes empreses, i "també s'ha retallat en cultura", ha afegit.

stats