Societat 31/01/2018

El Pi demana que el 50% de la flota d'autobusos de Palma es renovi abans del 2020

Exigeix a Cort la revisió del pla de renovació de la flota d'autobusos urbans de l'EMT i que renegociï les condicions de pagament del crèdit amb el Banc Europeu d'Inversions

Lluís Felipe Lorenzo
1 min
El Pi troba demana que el 50% de la flota d'autobusos a Palma es renovi abans del 2020

PalmaEl Pi ha exigit a l'Ajuntament de Palma la revisió del pla de renovació de la flota d'autobusos urbans de l'EMT i que renegociï les condicions de pagament del crèdit amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI). A més, ha proposat que l'objectiu sigui aconseguir escurçar els terminis per renovar el 50% de la flota abans que finalitzi la legislatura. En aquest sentit, El Pi Palma ha demanat al batle que faci una aposta "clara i definida" per fomentar el transport públic a la ciutat. En concret, ha reivindicat que aquest any plantegi el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), tot adequant el pla de renovació de la flota a les dades actualitzades del pla de mobilitat.

Amb tot, la formació ha recordat que a la fi de 2018 haurien de ser 65 els autobusos nous que haurien de circular per Palma i que la primera fase de renovació hauria de ser una realitat el 2019, atenent el pla presentat per l'EMT el 2016.

Davant això, El Pi ha constatat que, amb l'actual retard del pla –que, a més, només preveu la renovació del 50% de la flota–, s'arribarà al final de legislatura amb una flota "envellida d'una manera alarmant". De fet, ha destacat que el 2019 pràcticament el 74% de la flota tindrà entre 10 i 18 anys, i que el 45% seran autobusos de 17 o 18 anys.

La formació també ha indicat que el pla de renovació "no considera cap increment de la flota" en el període comprès entre el 2018 i el 2025, sinó que la mantindrà constant en les actuals 177 unitats. Es tracta d'un fet que, segons El Pi Palma, "contradiu frontalment les polítiques de foment del transport públic que diu defensar l'actual equip de govern municipal".

stats