Societat 20/07/2020

Més de 80 petits comerços de Palma no s'han reactivat després del confinament

Pimeco critica que l'Ajuntament encara no ha posat en marxa cap iniciativa per a la reobertura

Ara Balears
2 min
Es tracta de comerços que no han pogut resistir la paralització de l'activitat amb l'estat d'alarma

PalmaUn total de 83 petits comerços del centre de Palma no han reobert les portes després de l'aixecament de l'estat d'alarma. Així ho recull un estudi fet per la Patronal del Petit i Mitjà Comerç (Pimeco) a diversos carrers del centre de Palma, qui també critica que "en quatre mesos, l'Ajuntament de Palma no ha posat en marxa les iniciatives que va prometre per reactivar el sector", segons exposa l'entitat en un comunicat.

"En la majoria dels casos es tracta de comerços que no han pogut resistir ni tornar a obrir després de mesos en estat d'alarma, sense poder obrir les barreres ni fer caixa", explica el president de Pimeco, Toni Fuster, qui demana a les institucions "iniciatives que ajudin els petits comerciants a continuar endavant per evitar que els carrers del centre de Palma semblin un cementeri".

Fuster ha recordat que, poc després d'iniciar-se el confinament, el Consistori es va comprometre a invertir un milió d'euros a fomentar la recuperació del petit comerç: "Som al mes de juliol i no s'ha materialitzat cap iniciativa, ni la campanya de bonificació per fomentar les compres en el petit comerç, ni res", ha criticat. De fet, afegeix, "si es tarda molt més, no arribaran a temps a salvar ningú. És importantíssim fer campanyes no només d'ajuda directa a comerciants, sinó també per conscienciar la població de la importància de comprar al petit comerç si es vol mantenir la idiosincràsia de la nostra terra".

Així mateix, ha demanat mesures per "facilitar l'accés al barri antic de vianants i no complicar, alhora, amb obres ni reformes la mobilitat i l'accés a carrers i establiments". També ha lamentat les campanyes per "criminalitzar el turisme" duites a terme per part de diverses associacions cíviques els darrers anys. "Els agradi o no, l'economia local i els ingressos de milers de famílies de Mallorca depenen directament de l'arribada de turistes. És important tenir-ho clar", assenyala Fuster.

stats