Societat 23/08/2020

Uns pescadors salven una tortuga atrapada dins un plàstic a Menorca

Els mariners la varen trobar quan recollien les xarxes

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'alliberament d'una tortuga.

PalmaUns pescadors que feien feina aquest dissabte a la costa del sud de Menorca han salvat un exemplar de tortuga jove marina que s'havia enganxat en un sac de plàstic al cap, segons ha informat l'agència Efe. L'han alliberada del plàstic i l'han tornada a la mar uns minuts més tard.

Els homes anaven sobre l'embarcació Platja Canutells i anaven a recollir les xarxes, ubicades davant la costa de Sant Tomàs, que eren a uns 90 metres de profunditat. Amb unes tisores i amb les mans, en dos minuts han pogut desembullar el plàstic i tornar la cria de tortuga a la mar. El patró de l'embarcació, Martín Mata Gonyalons, acompanyat del mariner, Miguel Fernández Ureña, ha explicat els detalls de la troballa.

"Procedíem a la retirada de la boia de senyalització de la xarxa de pesca i vam veure la tortuga jove amb un sac de plàstic que li rodejava tot el coll. El sac va quedar enganxat a la boia i per aquest motiu la vàrem veure; si no, hauria mort", ha explicat Martín Mata a Efe. Reconeixen que és la primera vegada que es troben un exemplar de tortuga atrapat entre plàstic i esperen que "pel bé de l'ecosistema" no hagin de tornar a repetir l'operació.

La tortuga marina boba (Caretta caretta) és una espècie protegida que habita els mars de les Illes i aquest juny per primera vegada un exemplar adult va dipositar 132 ous en una platja de Menorca. D'aquests, 92 varen ser traslladats a una altra platja de l'illa i es van enterrar a l'arena. Per ara, 40 hi han fet eclosió en els darrers dies fins que aquest dissabte se n'ha extret el niu, que estava vigilat dia i nit per voluntaris. La resta s'han conservat en incubadores i han nascut 11 cries.

stats