Societat 27/07/2021

Els pescadors de Maó avisen dels problemes que tenen per capturar gamba vermella

També denuncien l'incivisme a les aigües de Menorca

Iván Martín
1 min
Algunes zones del litoral de l'illa estan saturades d'embarcacions.

MaóEls pescadors de la zona de Llevant de Menorca tornen a queixar-se que tenen dificultats per poder capturar gamba vermella, un dels productes més sol·licitats en aquesta època de l'any. No és un cas aïllat perquè, de fet, el mes de desembre també hi va haver problemes d'abastiment. Ho ha explicat aquest dimarts el patró major de la Confraria de Pescadors de Maó, Pito Quintana, qui assegura que, malgrat aquest contratemps, la temporada és positiva: "Estam col·locant tot el peix i marisc que capturam, però no agafam gamba", i afegeix: "Hi estam acostumats, la millor època és per Sant Joan, tot i que ara n'esperàvem més".

Una de les possibles causes que apunta Quintana són les elevades temperatures: "La gamba no vol calor", i no descarta que hi intervinguin altres factors com l'elevada pressió nàutica que es registra a les aigües del port de Maó: "Hi ha una quantitat desproporcionada d'embarcacions que fan renou i fan que el peix se'n vagi a una altra banda".

El patró major dels pescadors de Maó lamenta l'incivisme que regna a la mar, on abunden les males pràctiques de molts propietaris i llogaters: "Si fessin una prova d'alcoholèmia a l'entrada del port n'hi hauria uns quants que arribarien a la costa nedant". Pito Quintana tampoc entén com és que el sector pesquer és constantment el focus de totes les mirades quant a restriccions, i en canvi, es fan els ulls grossos respecte d'altres qüestions: "Els ecologistes demanen control a la flota pesquera, però no s'actua de la mateixa manera contra aquelles persones que llencen els residus a la mar i es pensen que van per una autopista. Falten efectius per augmentar el control i la vigilància".

stats