Societat 06/10/2021

Pesca denuncia un restaurant de Palma per tenir peix arponat

Els fets varen ocórrer dia 30 de setembre

ARA Balears
1 min
Alguns dels exemplars que van trobar en el restaurant.

PalmaEls funcionaris de la Inspecció Pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, han denunciat un restaurant de Palma per tenir peix arponat procedent de pesca submarina. Segons han informat en un comunicat, els fets varen ocórrer dia 30 de setembre i, a banda d’altres peixos dels quals no es va poder certificar l'origen, els inspectors varen detectar una càntera, un sarg, una morruda, dos anfossos, un escorball, un tord grívia i un tord massot que havien estat arponats amb un fusell de pesca submarina.

Les espècies capturades són les típiques vulnerables a la pesca submarina. És a dir, espècies de fons rocosos, de creixement lent, vida llarga i posició elevada a les cadenes tròfiques, de les quals ja no queden poblacions estables fora de les reserves marines.

De fet, tres dels exemplars localitzats al restaurant, dos anfossos i un sarg, eren de talla inferior a la reglamentària. Els anfossos, per exemple, eren individus juvenils de mida inferior a la primera maduresa (45 centímetres), la mínima reglamentària.

Els peixos decomissats varen haver de ser destruïts en el mateix establiment, i no es varen destinar a la beneficència, atès que no se'n podia garantir la salubritat. De fet, aquesta denúncia també es remetrà als responsables en matèria de salut de les Balears.

stats