Societat 22/09/2020

Unes 800 persones participaran en el programa del GOB Menorca d’adopció de platges

L'entitat ecologista formarà prèviament tots els voluntaris

Ivan Martin
1 min
Els voluntaris s'encarregaran de netejar i mantenir el litoral menorquí.

MaóEl GOB Menorca ha aconseguit en poc més d’una setmana constituir una cinquantena d’equips que es distribuiran per la costa de l’illa, en el marc del projecte d’adopció de platges, que té com a objectiu protegir el litoral a través d’un voluntariat compromès amb el medi ambient.

Així, unes 800 persones formaran part d’un projecte pioner liderat per l’entitat ecologista i que dividirà la feina en 50 grups constituïts amb un mínim de tres persones. Aquests equips realitzaran un mínim de quatre actuacions anuals i abans rebran formació sobre les tasques de neteja de plàstics o la preservació de l’entorn natural. Entre les qüestions que s’impartiran destaca com actuar en el cas de trobar-se amb espècies invasores, praderies de posidònia o bancs de meduses.

L’entitat proteccionista ha insistit en la seva sorpresa per l’acceptació que ha tingut el projecte entre la ciutadania: “Estam contents per l’allau de correus electrònics i telefonades que hem rebut d’ençà que vam anunciar la iniciativa”, expliquen en un comunicat emès aquest dimarts. Les actuacions que facin els equips d’adopció de platges s’introduiran en una base de dades de l’Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam), on s’analitzarà i permetrà extreure conclusions.

L’acció del GOB té el suport del programa Leader Pesca i la Fundació Marilles.

stats