Societat 26/01/2020

10.000 persones omplen Palma de bicis a la Diada ciclista més sostenible

El recorregut ha estat de sis quilòmetres i ha culminat amb una festa a Son Moix

Ara Balears
2 min
Sortida de la Diada Ciclista de Palma

PalmaUnes 10.000 persones han participat en la tradicional Diada ciclista de Sant Sebastià, que organitza l’Institut Municipal de l’Esport, amb el suport de Caixabank, des de l’any 1977. El batle de Palma, José Hila; el regidor d’Esports, Francisco Ducrós; el director de Banca Institucional de Caixabank, Silvio Sarralte, acompanyats d’altres membres del Consistori i de patrocinadors, han donat el sus aquest diumenge a les 12 h a la 40a Diada ciclista Sant Sebastià a l’arc de sortida, situat a la plaça de Santa Eulàlia.

Des de les 10 h els ciclistes han acudit als diferents punts habilitats per a la recollida de dorsals, situats a la plaça Major, al carrer del Conquistador, al carrer de Sant Miquel /dels Oms i a la plaça de Cort. La prova ha estat encapçalada per un grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la passejada, i per les persones amb alguna discapacitat que han participat en aquest esdeveniment, que s’han situat al capdavant.

Cal recordar que, a causa de les condicions climatològiques, se’n va interrompre l'edició de 2019, i també la meteorologia adversa ha obligat a ajornar la diada d’enguany, que com és tradició es fa el dia del patró de Palma. Així, aquest diumenge la ciutadania ha pogut celebrar el 40è aniversari de la Diada ciclista en un ambient esportiu i de festa als carrers de la ciutat.

Un recorregut de sis quilòmetres amb festa final a Son Moix

Les bicicletes han mantingut l’itinerari habitual pel parc de la Mar, l’avinguda d’Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús, el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al palau d’esports de Son Moix, un trajecte d’uns sis quilòmetres. La Policia Local de Palma, el servei d’ambulàncies i els membres del Voluntariat Esportiu de Palma han controlat el recorregut per evitar accidents i ajudar els que ho necessitaven.

A l’arribada al palau municipal d’esports de Son Moix, hi ha hagut animació musical, batucada a càrrec de Valkiria, zona de jocs infantils, aportats pel Consell de Mallorca, a més d'un espai d’avituallament amb aigua i refrescs. Enguany, a més, s’ha disposat d’un sistema alternatiu d’avituallament més sostenible, mitjançant el qual els participants han pogut omplir les seves botelles reutilitzables. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir els residus plàstics i eliminar-los de manera progressiva en les pròximes edicions.

A l’escenari de Son Moix s’han lliurat els premis als tres grups més nombrosos, col·legi Arcàngel Sant Rafel, amb 106 participants; col·legi Sagrat Cor de Palma, amb 100 inscrits, i AMIPA CEIP Marian Aguiló, amb un total de 62 participants. Cada grup ha obtingut 200 € en txecs regal d’El Corte Inglés. A les 13.50 h s’han sortejat regals entre totes les persones que hi han participant i que han dipositat el tiquet a l’urna en arribar a Son Moix. Els premis han consistit en una bicicleta infantil, dos patinets, dos cascs, dues motxilles i cinc bons 30 per a les instal·lacions de l’IME.

stats