Societat 12/11/2018

L'any passat es van intoxicar 50 persones de mitjana cada dia per culpa de l'alcohol

Salut inicia una campanya per demanar "responsabilitat" a la societat en el consum d'alcohol

Ara
1 min
La futura llei de l’alcohol en menors vol penalitzar els pares si enxampen els fills bevent.

BarcelonaDurant l'any passat 18.139 persones van ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per intoxicacions d'alcohol, fet que representa un 83% de les urgències ateses relacionades amb intoxicacions. Aquesta xifra representa que es van atendre 50 persones al dia de mitjana, cosa que significa un 2,36% del total de les emergències mèdiques.

Davant d'aquestes xifres, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha iniciat una campanya que demana "responsabilitat" a la societat davant la ingesta d'alcohol i que porta per lema 'L'alcohol és responsabilitat de tothom'. Gairebé un 10% de persones d'entre 15 i 64 anys beuen alcohol cada dia i, d'aquestes, un 15% ha consumit més de 4 o 5 copes durant dues hores en l'últim mes.

El consum d'alcohol està més estès entre els joves d'entre 14 i 18 anys. Així, un de cada cinc joves d'aquesta franja d'edat s'ha emborratxat en els últims 30 dies. A més, un 27% dels joves han begut més de 4 o 5 copes en un període de dues hores. El departament de Salut alerta, a més, que en aquestes ocasions, també es consumeixen altres substàncies, especialment cànnabis.

stats