Societat 10/04/2020

Les persones entre 40 i 59 anys, les més afectades pel covid-19 a les Balears

L'edat mitjana del total de contagiats per coronavirus a les Illes se situa en 56

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaEl grup d'edat més afectat pel coronavirus a les Balears té entre 40 i 59 anys. Així ho ha determinat el darrer estudi publicat per Salut Pública, que analitza les dades fins al 7 d'abril i que especifica que, fins a aquesta data, hi ha hagut un total de 489 persones contagiades que estaven dins aquest grup. L'edat mitjana del total de contagiats a les Balears se situa en 56 anys.

L'estudi també posa de manifest que a les Illes les persones que han presentat un menor nombre de contagis tenien entre 0 i 29 anys. Les dones són les que presenten una xifra més elevada de contagis entre 20 i 39 anys, però, a partir d'aquesta edat, els més afectats pel virus són els homes. En total, hi ha 732 dones i 690 homes que han donat positiu. Respecte de les morts, més del 80% tenia més de 70 anys.

El dia que hi va haver més casos va ser dia 19 de març, quan es van detectar 90 persones que estaven contagiades pel coronavirus. A l'informe també fan referència als casos per àmbit de tractament. Així, especifiquen que el 44% (621) dels contagiats a les Illes han quedat als seus domicilis, el 42% (602) ha estat hospitalitzat a planta i un 9% (139) ha estat ingressat a les UCI. Hi ha un 5% que no està comptabilitzat.

Aquest dijous, per primera vegada, el nombre de pacients curats de coronavirus, xifrats en 696 aquest dijous, va superar a les Balears el total de malalts actius detectats per l'administració, que són 663. Tot i aquesta dada positiva, a les residències la situació ha empitjorat una mica. Entre els 90 morts que hi ha hagut fins ara per covid-19 a les Balears, 22 són de les residències de gent gran. En total, el nombre de casos de positius per coronavirus a les residències ja ascendeix als 287.

stats