Societat 07/05/2020

127.534 persones de Balears han rebut la prestació de l'atur del mes d'abril

El Servei Estatal Públic d'Ocupació ha pagat més de 175 milions d'euros

Ara Balears
2 min
Seran prop de 177.000 ciutadans de Balears els que rebran la prestació ordinària

PalmaEl Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE) ha pagat a principi de maig més de 175 milions d'euros en prestacions del mes d'abril, incloses les de l'atur i les dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), a 127.534 persones a les Balears, segons indica la Delegació del Govern en una nota.

En concret ha rebut 21.307 sol·licituds col·lectives per ERTO a l'Arxipèlag, que afecten més de 150.000 treballadors. En total, seran prop de 177.000 ciutadans de Balears els que rebran la seva prestació ordinària. "Es tracta d'una xifra rècord, motivada per la crisi sanitària de la pandèmia", assenyalen.

Cal destacar que la nòmina mensual de prestacions s'ha pagat entre els dies 2 i 4 de maig. És la segona vegada en la història, com ja va passar a l'abril, que el pagament d'aquest tipus d'ajuda s'avança i es fa abans del dia habitual, que és el 10 de cada mes.

Una novetat dels ERTO en el pla de desconfinament és que les empreses que l'han demanat per força major, si a partir del pròxim dilluns reprenen una part de la seva activitat, podran treure de l'ERTO el personal que necessitin. Això facilitarà la situació de molts de petits i mitjans empresaris i també la incorporació de milers d'empleats als seus llocs de feina. "El govern espanyol també és conscient de la necessitat d'una pròrroga dels ERTO, especialment en els sectors més afectats per la crisi sanitària", apunten.

A més, la figura dels ERTO permet al mateix temps mantenir l'activitat de l'empresa, estalviar despeses de salaris i bona part de cotitzacions, mantenir els empleats perquè existeix un compromís de sis mesos de continuïtat a l'empresa una vegada es reactivi l'activitat i protegir els treballadors, que cobraren la prestació del SEPE.

Segons la Delegació del Govern, "l'executiu estatal ha fet un esforç sense precedents per donar cobertura als que s'hagin vist més perjudicats per aquesta crisi i agraeix la feina dels empleats públics, que, en condicions molt difícils, han tirat endavant un volum de prestacions rècord". A més, "la voluntat del Govern és no deixar cap persona enrere", afegeix..

Recalquen també que "la protecció a través dels ERTO i la prestació d'autònoms ha destacat en alguns sectors, com l'hostaleria i el comerç". De fet, prop de 30.000 autònoms de les Illes reberen l'extraordinària el 30 d'abril per tancament de l'activitat, això va suposar una injecció de més de 19,5 milions d'euros per a aquests treballadors de l'Arxipèlag.

stats