Un total de 16 persones han assistit a la primera sessió del programa Pacient Actiu

L’esperança de vida cada vegada més alta i la forta presència de les malalties cròniques són el motor del programa Pacient Actiu, que està integrat dins l’estratègia per a l’Atenció de la Cronicitat impulsada per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears

Al centre de salut del Rafal Nou han començat avui les sessions de formació d'igual a igual per a malalts crònics. És un curs de sis sessions previst dins el programa Pacient Actiu. La consellera de Salut, Patricia Gómez, hi ha assistit i ha destacat que “avui és un dia històric, és molt important poder comptar amb els pacients d'una manera més activa, ja que els professionals podem acompanyar i ajudar, però els qui realment coneixen la malaltia són els qui la pateixen”.

Dos grups de pacients han estat formats per poder realitzar aquests cursos com a conductors. És a dir, els mateixos pacients s'han convertit en formadors per a altres diabètics, en aquest cas. En les sessions compartiran dubtes, vivències i, també, ajudaran els altres a ser responsables de la salut pròpia, sempre amb la supervisió d'un professional. El d'avui era dirigit a persones amb diabetis, el proper taller s’impartirà el 5 de febrer al centre de Son Rutlan de Palma i tractarà sobre la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).

Durant el 2018 es preveu posar en marxa grups de formació sobre altres problemes de salut que aborda el programa Pacient Actiu: l'esclerosi múltiple, la insuficiència renal crònica, la insuficiència cardíaca i el càncer de mama. La idea és també poder dur a terme formacions per a cuidadors.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF