Societat 25/05/2022

Periodistes alemanys descobreixen la Menorca més sostenible

Han pogut conèixer de primera mà la gestió que fan alguns establiments i agroturismes

Iván Martín
1 min
Periodistes alemanys durant una visita.

MAÓUn grup de periodistes i agents de viatge alemanys ha participat aquests dies en un press trip i fam trip enfocat a mostrar la part més sostenible de Menorca, organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) amb la col·laboració de l’oficina espanyola de turisme a Berlín.

El programa de visites ha inclòs un passeig pel Parc Natural l’Albufera del Grau; una ruta a peu pel Camí de Cavalls GR-223; una visita al Centre Artesanal de Menorca; un recorregut pel port de Maó amb aturada al Llatzeret i visites guiades a Fornells, es Mercadal, Ciutadella i Maó. També han viscut experiències relacionades amb les postes de sol de Menorca, el llegat talaiòtic i la Menorca Starlight.

Els periodistes i agents de viatge han pogut conèixer de primera mà la gestió sostenible que fan alguns establiments i agroturismes que segueixen bones pràctiques mediambientals i d’eficiència energètica, així com finques productores d’agricultura orgànica i de productes com l’oli d’oliva i el vi seguint processos artesanals. Essent Menorca Regió Europea de la Gastronomia, les experiències culinàries també han estat presents, entre elles una demostració de com s’elabora la salsa maonesa, producte destacat de la nostra illa.

Aquest press trip i fam trip respon a l’objectiu de la FFTM i la Direcció Insular de Promoció Turística i Fons Europeus del Consell Insular de diversificar mercats emissors i atreure un perfil de viatgers que faci més sostenible l’activitat turística a l’illa i que permeti allargar la temporada.

stats