Ocupació
Societat 27/02/2023

Els perfils professionals més demandats a les Balears: matemàtics, recepcionistes i cambrers

El sector bancari no aconsegueix atreure el talent femení i sols el 25% dels treballadors són dones

ARA Balears
1 min
Cambrera servint en una terrassa

PalmaEls perfils professionals més demandats a les Illes Balears són els de cambrer, recepcionista, dependent, matemàtic o customer experience, segons ha informat aquest dilluns la companyia Adecco. Pel que fa a les vacants que són més difícils de cobrir, hi ha les de cambreres de pis i de sala, ajudants de cambrer i de cuina, cuiners i recepcionistes, juntament amb els perfils d'especialistes en guest experience i de food and beverage managers.

En relació amb el sector industrial, els perfils més sol·licitats són els d'experts en seguretat i salut i els operaris especialitzats. Al de la distribució, en canvi, es necessiten perfils de dependents, reposadors i caixers, per treballar als supermercats de l'Arxipèlag.

Bretxa de gènere

Pel que fa al sector bancari, l'informe destaca que pateix una important bretxa de gènere , ja que sols un de cada quatre treballadors és dona i "no aconsegueix atreure el talent femení". Pateix la manca de perfils com són els actuaris, que avaluen riscs i analitzen els problemes financers. Tampoc aconsegueix cobrir posicions com les d'enginyers informàtics, experts en digitalització de processos, intel·ligència artificial o anàlisis de dades i matemàtics.

Al sector serveis, el més important de les Illes Balears quant a impacte econòmic, les empreses no troben les persones adequades per cobrir les vacants de costumer experience i administratiu. En aquest darrer cas, el problema s'agreuja quan un dels requisits és acreditar el coneixement d'idiomes.

stats