Societat 09/08/2023

Pep Cañabate continuarà al capdavant del Servei d'Escolarització

Els professionals consultats critiquen el seu tarannà cap als que eren els seus companys docents, malgrat que va ser durant anys director del CEIP Marian Aguiló

2 min
Una aula d’una escola a Mallorca.

PalmaPep Cañabate continuarà al capdavant del Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions de la Consellera d'Educació, un càrrec al qual va accedir el 2015 de la mà de Martí March. Des d'aquesta posició, els darrers vuit anys ha gestionat de manera directa tot el procés d'adscripció i escolarització als centres educatius de les Illes Balears. Precisament, en la darrera convocatòria, per primera vegada el procés s'ha pogut fer de manera telemàtica.

Abans d'arribar al lloc de Cap de Servei, Cañabate va ser director del CEIP Marian Aguiló, així com president i vicepresident d'Adipma en nombroses ocasions. Precisament, diferents fonts consultades coincideixen a criticar el tarannà que Cañabate ha mostrat des del seu càrrec. "Durant aquests vuit anys no ha escoltat els que eren els seus companys. No ens ha fet ni cas. Va oblidar molt ràpid d'on venia", assegura el director d'un centre educatiu de Mallorca.

Una professional "molt competent"

Un altre dels càrrecs que seguirà, serà Rosa Mas, que continuarà al capdavant de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI). Des de la seva posició, haurà de fer front a la implantació de la gratuïtat a l'educació 0-3 a partir de setembre, així com a garantir el bon funcionament de tots els centres que ara quedaran sota el paraigua de les subvencions del Govern. Cal recordar que de l'IEPI sols en depenen les escoletes públiques i de la Xarxa Complementària, mentre que les guarderies estan sotmeses al control (en principi) del Consell Insular de Mallorca. De Rosa Mas, els professionals del sector en fan una molt bona valoració. "És una gran persona, que coneix molt la feina que s'ha de fer, i que ha treballat de manera valenta i ferma per millorar l'educació primerenca. És molt competent i ho farà bé", assegura una docent que la coneix de molt a prop.

stats