Societat 14/11/2019

Els veïns d'Establiments s'oposen a la reobertura de la pedrera

L'Associació de Veïns ha penjat la imatge a les xarxes socials amb el comentari "De totes les formes possibles, #EstablimentsdiuNo"

Ara Balears
1 min
La pedrera d'Establiments s'il·lumina en forma de protesta: 'Pedrera mai més'

PalmaUna nova protesta contra la possible reobertura de la pedrera d'Establiments i Son Anglada. Aquest dijous vespre a la pedrera de la Garriguera Rasa s'ha pogut llegir un missatge en contra de la seva reobertura: "Pedrera mai més". L'Associació de Veïns d'Establiments ha penjat la imatge a les xarxes socials amb el comentari "De totes les formes possibles, #EstablimentsdiuNo".

Es tracta d'una acció per criticar el projecte de restauració presentat per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Recordem que la gravera va ser paralitzada el 2004 per ordre judicial després de moltes queixes veïnals, però ara existeix la possibilitat que torni a obrir.

El mes d'octubre ja hi va haver una concentració en què centenars de persones d'Establiments i Son Anglada es van manifestar en contra del projecte perquè suposaria tornar a haver de sentir explosions i suportar l'arribada de camions.

El 2014 a les Balears hi havia 124 pedreres, però ara n’hi ha 73 d’actives, segons dades del registre miner balear i la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius. A Mallorca ara n’hi ha 57 que estan actives i 12 que tenen la llicència caducada i al registre no s’especifica si estan en funcionament o no. D’altra banda, només prop de 350 persones fan feina directament a les pedreres de Mallorca, encara que entre 2.800 i 3.000 treballadors se’n beneficien indirectament.

stats