Societat 16/02/2022

Els pediatres demanen la retirada progressiva de les mascaretes a les aules

El president de Sopeba, Juan Carlos de Carlos, afirma que els nins han de ser els primers beneficiats en les mesures de desescalada

ARA Balears
2 min
Un grup d'infants entra a l'escola.

PalmaEls pediatres de les Balears aposten per la retirada progressiva de les mascaretes a l'interior de les aules. En aquest sentit, el president de Societat de Pediatria Balear (Sopeba), Juan Carlos de Carlos, ha assenyalat que "ara que la situació sanitària millora, és el moment de retirar de manera prudent i controlada les mesures de restriccions socials als centres educatius".

El doctor ha subratllat que els nins han de ser els primers beneficiats en les mesures de desescalada, ja que, segons apunta De Carlos, les escoles són un entorn "segur" en què s'han complert sempre els protocols. "En aquests moments, els perjudicis són majors que els beneficis. Els nins han sofert molt emocionalment i pensam que és un bon moment per retirar les mascaretes de les aules. Sempre cercant el millor per als alumnes i d'acord amb la comunitat educativa", assenyala el president de Sopeba.

Amb tot, L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) ha proposat un calendari per posar en marxa aquesta mesura. Segons informa Europa Press, els pediatres plantegen la retirada "immediata" de l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes a l'exterior de les escoles i la retirada "progressiva" de l'obligatorietat a interiors, amb un reforç dels protocols de ventilació.

A primer i segon de Primària, aquesta retirada es produiria a partir del 28 de febrer; a tercer i quart, a partir del 14 de març; a cinquè i sisè, a partir del 28 de març; a Educació Secundària Obligatòria (ESO), a partir del 25 d'abril, i a Batxillerat, a partir del 9 de maig.

Cal recordar que després de gairebé un any i mig amb les mascaretes tothora a l'escola, a partir de dijous passat, els estudiants ja poden prescindir-ne als espais exteriors. La mesura –que es va consensuar en el marc del Consell Interterritorial de Salut– va ser ben rebuda tant per la comunitat educativa com pels pediatres, que coincideixen a celebrar la concordança entre les restriccions fora i dins de l'àmbit educatiu.

stats