Societat 10/07/2024

La selectivitat del 3,8% que no va aprovar pel juny: "És difícil estudiar quan tots els meus amics són a la platja”

Un total de 1.362 alumnes fan els exàmens de la convocatòria extraordinària de la PBAU 2024 a la UIB

Victòria Pons
3 min
Els estudiants entren a la classe per examinar-se de Llengua Castellana i Literatura II

PalmaLes vacances d'estiu són el pitjor enemic pels 1.362 alumnes que s'han presentat a la convocatòria extraordinària de la PBAU 2024, que acaba aquest dijous. Formen part del 3,8% que no va superar la Selectivitat al juny, quan el percentatge d'aprovats va ser del 96,2%. Tot i que les raons per presentar-s'hi són diverses, la que més abunda és haver suspès la convocatòria ordinària: "He fet selectivitat per juliol perquè no vaig aconseguir superar la de juny" o "m'he presentat a la convocatòria extraordinària perquè vaig suspendre assignatures de batxillerat i no m'ha quedat més remei, si no, hauria fet l'ordinària", són frases que certifiquen la queixa dels estudiants i, fins i tot, la vergonya mentre recorren l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos a la UIB. "No vull donar el meu nom perquè em fa empegueir haver suspès", confessa una al·lota. Igualment, també hi ha alumnes que s'hi apunten per pujar les qualificacions i aconseguir una millor nota de tall: "M'he presentat només a Biologia i Química perquè la nota de juny no ha estat la que m'esperava i necessit bona puntuació per entrar a Medicina".

Els estudiants aprofiten el temps entre exàmens per repassar.

Sigui la raó que sigui, tots els estudiants tenen clar que la calor i les ganes de bauxa dificulta l'estudi: "És difícil estudiar quan tots els meus amics són a la platja i em demanen si hi vaig, i jo he de dir que no", declara Pau, que vol estudiar Enginyeria Mecànica. A més, lamenten que, "en haver començat les vacances d'estiu, és difícil concentrar-se". "Som pocs els que ens hem hagut de presentar a la convocatòria extraordinària, tots els altres ja no han d'estudiar i a jo ja em fa mandra", confessa Pere, un altre examinat. Igualment, els estudiants saben que "és el que s'ha de fer" i que per no distreure's el millor és "apagar el mòbil i no mirar les xarxes socials".

Tot i que l'estudi es fa feixuc en aquesta època de l'any, els alumnes que s'han presentat a la convocatòria extraordinària de la PBAU tenen clar quines són les motivacions per fer-hi front. "Pensar que podré estudiar una cosa que realment m'agrada m'ha ajudat a concentrar-me i a continuar endavant. Sé que és el darrer esforç abans de començar l'estiu", confessa Miquel. N'hi ha d'altres que asseguren que la primera convocatòria no va anar bé del tot i aprofiten la segona oportunitat: "Vaig decidir presentar-me a Química per intentar apujar la nota, ja que la de juny era molt llunyana a les que he tret durant tot el curs. Ha estat més un repte personal". Igualment, tots tenen clar que "és una època difícil" i que la motivació més gran és "acabar la Selectivitat i el Batxillerat d'una vegada".

El passadís de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, ple d'estudiants que s'examinen de la convocatòria extraordinària de la PBAU 2024.

Amb tot això, per enfrontar-se a la PBAU els alumnes són conscients que han hagut de renunciar a activitats socials per dedicar temps als exàmens: "Ahir no vaig poder mirar l'Eurocopa per poder estudiar". Així i tot, els estudiants tenen clar que la família ha estat un gran suport per fer front al batxillerat i a la selectivitat, i n'estan agraïts: "Estic aquí gràcies a mon pare, m'ha ajudat a superar les assignatures suspeses i m'ha fet costat amb tot. Si no fos per ell, jo ja ho hauria donat per perdut".

stats