Societat 27/03/2020

Les patronals de Balears demanen que els sectors afectats pel coronavirus deixin de pagar impostos durant els pròxims tres mesos

La causa és la manca d'activitat i facturació del comerç, el turisme i la restauració

Ara Balears
1 min
Un dels carrers comercials de Palma amb els negocis tancats

PalmaSuspendre els pagaments d'impostos com l'IVA, l'IRPF i les quotes de la Seguretat Social és un dels principals objectius de les patronals de Balears. Aquesta petició es deu a la manca d'activitat i de facturació que ara mateix viuen els sectors del comerç, el turisme i la restauració a causa de la crisi del coronavirus. Així ho ha comunicat la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) en una nota, segons indica Efe.

Així, un total d'11 associacions del comerç, el turisme i la restauració de Balears s'han unit per sol·licitar que s'elimini la prestació de les declaracions i autoliquidacions tributàries durant els pròxims tres mesos, tant els mensuals com els del primer trimestre del 2020.

Les entitats també han demanat que durant aquest mateix període se suspenguin els impostos de caràcter autonòmic i les taxes municipals, així com el pagament anual de l'Impost del Turisme Sostenible.

Les associacions i patronals han reclamat també que aquestes mesures s'apliquin "amb independència de l'import "i que la quota a pagar es pugui fraccionar durant els pròxims sis mesos.

Han subratllat que aquesta mesura permetria generar a l'Arxipèlag "més de 100 milions d'euros de liquiditat immediata al mes en els sectors de comerç, turisme i restauració", un fet que permetria a les empreses afrontar el pagament dels proveïdors, segons indiquen les patronals.

"El comerç, el turisme i la restauració representen quasi el 40% del Producte Interior Brut (PIB) de les illes, i són sectors de vital importància per a l'economia de la Comunitat, ja que, conjuntament, generen quasi el 40% d'ocupació de les Illes", han destacat.

stats