Societat 17/01/2021

La patronal d'agències de viatges reclama ajudes econòmiques i acusa el Govern d'ignorar-los

Denuncien que un 25% de les empreses han hagut de tancar i que el seu sector és un dels grans oblidats

Ara Balears
1 min
Una agència de viatges de Mallorca tancada durant la pandèmia

PalmaL'Agrupació Empresarial de les Agències de Viatges de les Balears ha denunciat que el Govern ignora el seu sector i ha reclamat ajudes econòmiques per fer front a les restriccions igual que els bars, restaurants i gimnasos. Segons han explicat a través d'un comunicat, un 25% de les agències de viatges de les Illes han hagut de tancar a causa de la pandèmia i la facturació ha caigut un 92%.

La patronal d'agències de viatges de les Illes ha recordat que des de l'inici de la crisi sanitària les restriccions i els requisits per viatjar han "canviat constantment sense avisar-nos" i el nombre de cancel·lacions i canvis de vol a causa de les noves normatives és "molt elevat". En el comunicat han remarcat que els treballadors d'aquest sector són "la cara visible" de les conseqüències de les anul·lacions.

També han criticat la gestió del Govern i han remarcat que no entenen per què "ajuden uns sectors i d'altres no". A més, aquesta patronal ha exigit "ajudes directes per al sector" al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

stats