Societat 10/05/2022

Gómez defensa la gestió de les llistes d'espera: "En un mes, la demora s'ha reduït vuit dies"

La consellera de Salut ha assegurat que les Balears és de les comunitats amb una millor situació

2 min
Sanitàries de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha defensat al Parlament la gestió que el seu departament fa de les llistes d'espera, amb el pla de xoc anunciat fa unes setmanes per "reduir-les dràsticament", segons va informar en aquell moment el director general de l'IB-Salut, Juli Fuster. Gómez ha posat en valor que, de febrer a març, s'hagi "reduït vuit dies la demora", en resposta a les crítiques de la diputada del Partit Popular Isabel Maria Borràs, que ha afirmat que "en altres comunitats autònomes les llistes han baixat un 21%".

En el ple, Gómez també ha explicat les polítiques de fidelització de professionals sanitaris que es tiren endavant des del seu departament, entre d'altres: els contractes llargs i interinitats per a modalitats que són difícils de cobrir; rotacions i participacions per poder estar a l'hospital de referència; el pagament del 100% de la carrera professional i l'augment del preu de l'hora de guàrdia.

D'aquesta manera ha respost la pregunta del diputat de Ciutadans, Juan Manuel Gómez, que ha demanat sobre les mesures de l'Executiu perquè els sanitaris quedin a les Illes i revertir, així, la manca de treballadors. "Les xifres no quadren", ha dit Gómez, tot demanant una "compareixença voluntària" de la consellera per explicar-les. D'altra banda, el diputat ha defensat que el requisit de saber català "és una barrera per a la promoció interna que vostè ha d'aixecar".

La diputada de Vox, Idoia Ribas, també s'ha referit a la qüestió lingüística i ha demanat la derogació del requisit al·legant la manca de places. Gómez ha estat clara: "Cap metge, mai, ni ha deixat de venir ni se n'ha anat per qüestions lingüístiques". A més, ha convidat la formació d'extrema dreta a "deixar de posar-se en evidència" difonent "notícies falses que només perjudiquen els professionals i els ciutadans".

stats