Mobilitat
Societat 23/11/2023

Els patinets elèctrics, prohibits als trens i busos de Mallorca

Aquesta mesura no afecta l’accés de cadires de rodes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

ARA Balears
2 min
Un patinet elèctric a Barcelona.

PalmaLa suspensió temporal de l'accés de patinets elèctrics als serveis de tren i metro i d'autobusos interurbans de Mallorca entrarà en vigor a partir de l'1 de desembre de 2023 i s'adopta de manera temporal per un període inicial de sis mesos. La mesura, segons el Govern, s'ha adoptat per raons de seguretat i afectarà no només als patinets elèctrics, sinó les bicicletes elèctriques i la resta de vehicles elèctrics de mobilitat personal (VMP).

Des de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat han explicat que la suspensió s'adopta per motius de seguretat davant els riscos que comporta l'accés dels VMP al transport públic, de la mateixa manera que s'han pres mesures en aquest sentit a trens i busos a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Comunitat de Madrid i en el cas dels autobusos de l'EMT a Palma, o a ciutats europees com Londres o París, entre d'altres. Aquest departament del Govern també ha recordat els antecedents de casos d'incendi provocats per explosions de les bateries d'aquests vehicles a serveis de transport a diverses ciutats, com ara al metro de Madrid el mes d'octubre passat i als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el novembre de l'any passat.

Tampoc podran accedir a les instal·lacions de SFM

En concret, els acords estableixen la suspensió temporal d'accés als VMP elèctrics al servei d'autobusos interurbans del TIB de Mallorca i a les instal·lacions i trens de SFM, tant del servei de tren com de metro. El Govern explica que per evitar el risc derivat d'un incendi o explosió a les instal·lacions de SFM, atès que les de major concurrència són subterrànies, també s'ha considerat adequat prohibir l'accés dels VMP a les seves instal·lacions, i durant aquest període també queda suspès l'accés amb aquests tipus de vehicles a l'estació Intermodal de Palma.

No afecta les cadires de rodes

Tal com han acordat els respectius consells d'administració del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), la suspensió s'adopta a partir del dia 1 de desembre de 2023 i fins dia 1 de juny de 2024. Durant aquest període, s'avaluarà la conveniència o no de prorrogar aquesta mesura o d'establir una nova regulació. Aquesta mesura no afecta l'accés de cadires de rodes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, exclosos de la definició de VMP a la regulació estatal.

stats