Futbol

La passió per les altres 'bolitas' de Messi

L'empresa familiar Tinka va dissenyar una col·lecció de bales de joguina per l'aniversari de la victòria argentina al Mundial de futbol

2 min
Leo Messi amb les bales Tinka

BarcelonaNo cal que Messi sigui el protagonista de l'anunci de la Super Bowl per aconseguir exhaurir existències. N'hi ha prou que el crac argentí es faci una fotografia, suat després d'un partit, al vestidor de l'Inter de Miami amb el producte a promocionar. Ni begudes energètiques, ni roba esportiva, sinó bales de joguina. L'exblaugrana va voler donar suport a l'única empresa que fàbrica bales de tot Llatinoamèrica, Tinka, regentada per tres germanes argentines.

En el superpoblat districte de San Jorge, a la província de Santa Fe de l'Argentina, tres germanes van decidir comprar el negoci que havia regentat el seu pare, una fàbrica de bales que havia començat com una cristalleria. Però la crítica situació econòmica que des de fa anys viu l'Argentina va obligar Mariana, Silvina i Roxana Chiarlo a redissenyar el clàssic disseny de les boletes de cristall de joguina.

Amb motiu del primer aniversari de la victòria de l'Argentina al Mundial de futbol de Qatar, el desembre del 2023 van decidir homenatjar els campions amb la creació de 3.000 capses de 30 bales de joguina cada una, bolitas en argentí. A l'interior de cada bala es pot veure el retrat dels 26 jugadors del planter que va viatjar a Qatar. A la que fa 27 hi apareix el tècnic, Lionel Scaloni, i, a més, s'inclouen tres bales addicionals: la Copa, Messi fent un petó al trofeu i les tres estrelles pels tres Mundials guanyats per l'albiceleste.

"Fa 20 dies que no dormim", va dir Marina Chiarlo al diari argentí local Apertura el desembre passat. Si bé les tres germanes van treballar dies i nits per fabricar les capses de bales de cristall, no s'esperaven que un dels 3.000 exemplars arribaria algun dia a les mans del protagonista d'aquell Mundial. Però la setmana passada el cercle es va tancar i, després d'un partit de l'Inter de Miami, l'humorista i exambaixador argentí a Panamà Miguel de Sel va entregar la col·lecció de les clàssiques bales de joguina al capità de la selecció.

Una fotografia amb el somriure de nen característic de Messi i la capsa de Tinka entre les mans, i gairebé de forma automàtica els 3.000 exemplars van acabar exhaurits. La imatge, del tot casual i on fins i tot apareix una tovallola bruta del vestuari, ha revolucionat les xarxes, cosa que ha impactat directament en l'economia de la petita empresa de San Jorge. "Encara no ens podem creure que aquesta foto sigui real. Gràcies, capità, per la teva humilitat acceptant la col·lecció de bolitas de la nostra fàbrica, estem molt contentes que hagi arribat a les teves mans! És el nostre petit homenatge a la selecció que tanta alegria dona a tots els argentins". Aquest és el text que van publicar des del perfil de Tinka per acompanyar la icònica fotografia del millor futbolista del món aguantant la capsa de bales de joguina.

stats