Mobilitat
Societat 13/06/2023

Del passeig Marítim a la plaça d'Espanya amb Uber, 50 euros

Mentre que els dirigents de la companyia van dir que volien solucionar els problemes de mobilitat, els trajectes més essencials no davallen d'aquest preu

2 min
De Passeig Marítim a Plaça d'Espanya amb Úber costa 50 euros.

PalmaLa companyia ja ho va advertir: Uber, a Mallorca, ofereix un servei prèmium que no pretén competir amb el taxi. Tant és així que els preus d'aquesta empresa, que va començar a operar a l'Illa fa una setmana, són considerablement superiors. Ara bé, tornar de festa a casa li pot costar a un palmesà quasi 50 euros?

Amb Uber, sí, ja que un trajecte tan habitual com és anar des del passeig Marítim fins a la plaça d'Espanya (3,5 quilòmetres) costa 47 euros, mentre que el mateix servei amb taxi no passa dels 10. El més curiós és que el servei d'Uber no és tan car a altres ciutats espanyoles, com és el cas de Barcelona. Precisament, un viatge de també 3,5 quilòmetres des de la plaça d'Espanya a fins al barri de Sants és cinc vegades més barat a la ciutat catalana.

Mentre que els dirigents d'Uber Espanya van assegurar que l'objectiu era solucionar els problemes de mobilitat de l'illa, alguns dels trajectes més essencials per als residents, com puguin ser anar de Palma fins a la UIB o fins a l'aeroport costen fins a 53 i 55 euros, respectivament. A més, en el cas dels viatges des de Palma i fins als municipis, els preus es disparen. De Ciutat fins a Calvià, el preu és de 83,34 euros; fins a Sóller, 95,69 €; Llucmajor, 99,82 €; Manacor, 165,91 €; Pollença, 173,22 €; Inca, 108,57 € i Artà, 236,86 €.

Ara bé, la companyia no només opera des de Palma, sinó també des d'Andratx, Llucmajor i Calvià. De fet, el premi al trajecte més car se l'endú el d'Andratx fins a Capdepera (que travessa l'illa) i que té un cost de ni més ni manco que 321,63 euros.

El trajecte des d'Andratx fins a Capdepera: 321,63 euros
Captura de pantalla del portal web d'Uber.

Però per què és tan car viatjar amb Uber a Mallorca? El fet és que el preu mínim per a qualsevol trajecte és de 38 euros i la tarifa base, de 14,40, mentre que en el cas de Barcelona, per exemple, aquests preus són de 9 i 0,65 euros, respectivament (un 76% manco). I quina és la suposada justificació del preu?

Segons el mateix portal web de la companyia, "tenir espai addicional per a les cames i poder informar el conductor de les preferències de viatge, com la temperatura i el tipus de conversa, després de la sol·licitud". A més a més, cal tenir en compte que, a l'illa, a diferència d'altres indrets, és obligatori reservar el servei amb 30 minuts d'antel·lació i això suma 9 euros a la tarifa.

stats