Societat 19/10/2022

El passeig Marítim de Palma tindrà el doble de semàfors

Cort preveu instal·lar 12 passos de vianants més entre l'avinguda de l'Argentina i Porto Pi

1 min
El Passeig Marítim de Palma va ser l'escenari d'aquest accident.

PalmaEl passeig Marítim de Palma tindrà el doble de semàfors. Així ho ha anunciat aquest dimecres el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, després de la Junta de Govern, en la qual s'ha aprovat el contracte de manteniment i noves instal·lacions de semàfors i control del trànsit a Palma per 2,7 milions d’euros.

Actualment, entre l'avinguda de l'Argentina i Porto Pi, hi ha 14 passos de vianants amb semàfors i se'n preveuen 26, segons les dades proporcionades per l'Ajuntament de Palma. Els nous semàfors estan previstos dins les obres de remodelació del passeig que executa l'Autoritat Portuària. "En aquest nou contracte s'inclou la inversió per duplicar el nombre de semàfors", diuen fonts municipals.

També s'instal·laran semàfors per a ciclistes en els carrils per a bicicletes. De moment, es col·locaran dins l'àrea de remodelació, però Dalmau no descarta posar-ne més a Palma si "hi ha cruïlles entre ciclistes i vianants a altres llocs".

El contracte preveu també incorporar nous elements per controlar els aforaments de bicicletes a Ciutat, nous passos per a vianants amb llum intermitent, la instal·lació de càmeres a les portes de zones ACIRE, polsadors per a vianants i semàfors sonors per a persones amb discapacitat visual. A més, preveu crear un software per implantar a Palma una zona de baixes emissions, una mesura que, segons Dalmau, encara "s'ha de desenvolupar".

stats