Vaixell incendiat
Societat 09/07/2024

L'incendi del ferri 'Tenacia' podria haver-se produït en un dels motors principals

Els passatgers no tindran els vehicles fins aquest pròxim dimecres

ARA Balears
2 min
Ferri de GNV

PalmaL'incendi en el vaixell 'Tenacia' de GNV, declarat aquest dilluns de matinada entre València i Palma, podria haver-se produït en un motor principal, segons apunten les primeres investigacions, encara que caldrà esperar a la inspecció de l'embarcació per a extreure les conclusions definitives. Fonts de la Capitania Marítima de València, assenyalen que, "d'acord amb les primeres recerques, corroborades pel capità del ferri, l'incendi va poder originar-se en un motor principal, encara que caldrà esperar a una pròxima inspecció en sec".

Per part seva, el capità del vaixell explica, en declaracions facilitades per la naviliera, que "la decisió de desembarcar als passatgers del ferri es va prendre per a garantir la màxima seguretat de tots els passatgers i la tripulació". "En aquest moment, el vaixell només comptava amb el generador elèctric d'emergència, la qual cosa suposava una reducció de tots els serveis a bord. Així mateix, en el garatge principal, un remolc recalfat presentava risc potencial d'incendi, la qual cosa podria haver complicat encara més les operacions d'evacuació".

Per això, incideix que va considerar "oportú desembarcar als passatgers i a part de la tripulació, aprofitant la presència de les embarcacions de rescat desplegades per disposició de l'Autoritat Marítima i d'altres vaixells del grup MSC que s'havien acostat i que van poder acollir-los i portar-los de tornada a València a l'horabaixa".

Els afectats no podran accedir als seus vehicles fins dimecres

Els passatgers evacuats del vaixell incendiat aquest dilluns de matinada entre València i Palma, el ferri Tenacia de GNV, no podran accedir als seus vehicles fins a aquest dimecres. Un camioner que també va viatjar amb el seu vehicle a bord, relata també a Europa Press que, si és el cas, varen ser altres companys de transports els qui varen acudir a la seva cabina avisant que "es cremava el vaixell". "Vàrem sortir amb el que dúiem posat, no dúiem res". "Quan vàrem ser defora no hi havia llum, ni tan sols la d'emergència". Sortim amb el posat, no portàvem res. Sortim i no hi havia llum, ni tan sols la d'emergència en el sòl. Va ser un petit caos", assegura. També indica, sobre els vehicles, que de moment no tenen informació sobre el seu estat i que no varen poder accedir a ells en el moment de l'incident, encara que hi havia gent, segons explica, que tenia allà la seva medicació.

Moment del rescat.

En aquest sentit, apunta que pressuposa que el seu camió no s'haurà vist afectat perquè estava a la part de dalt del vaixell. Amb tot, ha dit que sí que sap del cas d'un conegut que tenia la moto aparcada a la part de baix de la naviliera, que podria estar "inundada", i encara n'"esperen" informació.

stats