Societat 27/04/2021

El Parlament insta l'Estat perquè transfereixi la gestió de l'Ingrés Mínim Vital al Govern

També reclama canviar els criteris per concedir l'ajuda amb l'objectiu de beneficiar persones en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda

ARA Balears
1 min
Coa de persones que van a cercar menjar al convent dels frares caputxins de Palma

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres una moció que insta l'Estat perquè transfereixi al Govern balear la gestió de l'Ingrés Mínim Vital i que el pagament es faci directament des del Ministeri de Seguretat Social. La iniciativa l'ha presentat el PP, però alguns dels punts proposats ja s'havien aprovat a través d'una proposició no de llei en una comissió parlamentària.

També s'ha validat el punt de la moció que insta al govern espanyol que modifiqui el decret de l'Ingrés Mínim Vital perquè els requisits necessaris per concedir l'ajuda beneficiïn les persones en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda i no només la pobresa severa.

D'aquesta manera, la Cambra ha constat la necessitat de millorar la gestió de l'ingrés, perquè gairebé un any després de la seva aprovació, de les 29.000 sol·licituds que s'han presentat a les Balears només se n'han aprovat un 5%, mentre que el 53% han estat denegades i un 42% estan pendent de resolució, segons s'exposa en la moció.

"A les Balears ha arribat a la crisi econòmica sense fer els deures i són els ciutadans els que paguen les conseqüències de la nefasta gestió durant la legislatura de 2015 i 2019", ha criticat la diputada del PP que ha defensat la iniciativa, Margalida Durán.

La moció també reclama que es revisin els requisits i els procediments per assegurar que totes les ajudes al lloguer arribin a les famílies vulnerables que tenen nins. En canvi, el Pacte ha votat en contra de demanar al Govern prorrogar la renda mínima d'inserció dels consells insulars fins al 31 de desembre d'enguany i que es modifiquin els criteris de la Renda Social Garantida.

stats