Societat 03/05/2022

El Parlament elegeix Tòfol Milán nou director de l'Oficina Anticorrupció

El Govern va ajornar l'elecció la setmana passada per la falta de suport parlamentari

1 min
El ple del Parlament

PalmaEl Parlament ha elegit, amb 30 vots a favor i 26 en blanc, Tòfol Milán director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears. L'elecció es va ajornar la setmana passada pel fet que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va acudir al funeral al monestir de Montserrat de l'historiador Josep Massot i Muntaner. El vot no favorable de MÉS per Menorca a la proposta de Milán impedia obtenir la majoria parlamentària necessària, mentre que en el cas de l'elecció d'Andreu Manresa per dirigir IB3 els ecosobiranistes menorquins s'hi mostraren favorables.

El nomenament del nou director de l'Oficina Anticorrupció s'ha vist envoltat de polèmica des del principi pel passat de Milán en el govern socialista de Francesc Antich. Finalment, però, els partits del Pacte han donat el vistiplau a la seva elecció, i han donat relleu a l'actual directora en funcions, Belén Méndez, qui substituí Jaume Far després de presentar la dimissió el novembre passat, tot i que es va fer efectiva l'1 de gener d'aquest any.

El portaveu d'El Pi, Josep Melià, ja va anunciar el dimecres passat que el seu grup votaria en blanc, encara que va considerar "impresentable" l'actitud del Govern. Segons Melià, "si es fan lleis que fixen per a aquests casos majories qualificades de tres cinquens, caldria haver cercat el consens perquè la majoria simple fos una excepció". Ciutadans, per la seva banda, va lamentar que el candidat que presenta l'Executiu "no compleixi els requisits d'independència i arbitrarietat".

stats