Societat 10/03/2019

El Parlament debatrà dimarts el decret llei sobre vehicles amb conductor

Els anomenats VTC hauran de ser contractats amb un mínim de mitja hora d'antelació

Ara Balears
2 min
Els VTC s'han expandit amb força a ciutats com Barcelona o Madrid.

PalmaEl ple del Parlament del pròxim dimarts debatrà el decret llei sobre vehicles amb conductor (VTC), que fixa que hauran de contractar-se amb un mínim de mitja hora d'antelació, i la reforma de la Llei de mediació familiar de 2010.

La cambra debatrà i votarà la validació o derogació del decret de mesures urgents sobre l'explotació i el control del lloguer de vehicles amb conductor que el Govern va aprovar el febrer per modificar la regulació en aquest àmbit, en el ple de dimarts, que arrencarà a les 9.30 hores.

El decret estableix que, a les Balears, els VTC s'hauran de contractar amb un mínim de mitja hora d'antelació, encara que deixa oberta l'opció que els ajuntaments i els consells redueixin aquest termini a 15 minuts; i que aquests vehicles no podran circular per captar clients als carrers i hauran de respectar la contractació prèvia.

El decret, que desenvolupa el Reial Decret estatal de setembre, que va deixar en mans de les comunitats autònomes l'ordenació del sector, obliga els operadors de VTC a portar la documentació acreditativa de cada contractació, sigui material o digital.

Mediació familiar

Quant a la modificació de la Llei de mediació familiar de 2010, s'aborda per eliminar les diferències entre aquesta norma i una altra d'estatal, posterior, de 2012, perquè la llei autonòmica és més restrictiva en alguns aspectes que l'estatal, la qual cosa genera inseguretat jurídica, en qüestions com que la regulació balear exigeix un títol universitari concret per exercir la mediació i l'estatal, no.

D'altra banda, el grup parlamentari popular interpel·larà el Govern en relació amb la seva política educativa. Així mateix, defensarà una moció sobre habitatge, en la qual propugna que el Parlament constati la "ineficàcia" de l'executiu en aquesta matèria i l'insti a modificar les seves polítiques per "donar una solució eficaç i efectiva a la problemàtica".

En el torn de preguntes de control al Govern, el portaveu del grup parlamentari popular, Biel Company, preguntarà a la presidenta, Francina Armengol, sobre la venda ambulant i els seus perjudicis per al comerç.

El portaveu del grup parlamentari Proposta per les Illes, El PI, preguntarà a Armengol per les gestions realitzades per aconseguir equiparar la indemnització per residència dels empleats públics de l'Estat destinats a les Balears amb els de les Canàries.

A més, la diputada de Gent per Formentera Sílvia Tur demanarà a la presidenta si creu que el nou Règim Especial Balear aprovat té en compte les singularitats de la pitiüsa del sud.

La diputada de Podem Laura Camargo s'interessarà per les propostes del Govern per promoure la ciència i l'increment de les dones en l'àmbit científic.

Altres qüestions que s'abordaran en les preguntes de control al Govern seran la cessió d'espais públics per celebrar els referèndums sobre la república en diversos municipis, les mesures contra la discriminació per sexe i el subministrament d'aigua potable, entre d'altres assumptes.

stats