Societat 20/09/2019

El Park(ing) Day reivindica les places per persones amb mobilitat reduïda

Palma Accessible surt al carrer amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

A. T.
2 min
Imatges del Park(ing) Day a Palma

PalmaEl Park(ing) Day, convocat per l'Ajuntament de Palma amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha comptat aquest divendres amb la participació de l'oficina municipal Palma Accessible. Aquesta entitat s'ha instal·lat a la plaça Navegació amb l'objectiu de reivindicar la importància de les places reservades per l'estacionament de persones amb mobilitat reduïda.

L'actuació ha consistit a ocupar dues places de pàrquing de zona blava amb diferents elements usats per persones amb mobilitat reduïda, com cadires de rodes o caminadors. A més, han acompanyat aquests objectes de frases com "Només és un moment", "Torno de seguida" o "Total mai hi ha ningú", que solen dir les persones que deixen el seu vehicle sense concessió de targeta blava.

Els estudiants també han participat en aquesta jornada amb una intervenció organitzada pel Districte Nord, que ha tingut com a objectiu dissenyar la ciutat per mitjà de processos participatius. Al voltant de 350 alumnes dels centres CEIP Felip Bauçà, CEIP Pràctiques, CEIP Miquel Costa i Llobera, IES Madina Mayurqa i IES Josep Maria Llompart han participat en l'activitat organitzada per Arc Peace, El Rollo de Palma. Amb aquesta iniciativa, es pretenia involucrar els joves en el disseny de la continuació de l'eix cívic de Blanquerna.

Reducció de gasos d'efecte hivernacle

Per la seva banda, el Conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, qui també ha assistit a l'esdeveniment, ha destacat que "amb aquesta campanya es pretén "sensibilitzar tant les institucions com la ciutadania dels perjudicis que té per al medi ambient i la salut pública un ús excessiu i abusiu del vehicle privat". El director insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas, ha afegit que "amb aquest acte hem reduït molts l'emissió de gasos d'efecte hivernacle".

Com a novetat, el Departament ha organitzat un circuit gratuït amb monitors especialitzats en la conducció de plataformes elèctriques (segways) i patinets elèctrics per mostrat que hi ha alternatives més sostenibles per desplaçar-se. L'esdeveniment ha comptat amb una àrea de jocspark(ing) pensat pels més petits amb la participació del Departament de Turisme i Esports. A més, s'ha instal·lat un fotopark(ing), per fer-se fotografies, i una zona per menjar i beure amb la col·laboració de l'escola de cuina de l'IMAS.

stats