Societat 10/09/2019

Cort celebrarà el 20 de setembre el Parking Day per decidir el futur del carrer de Cotlliure

Amb motiu de la jornada, una part de l'avinguda es tancarà al trànsit per fer-hi activitats amb els veïns i conèixer els seus interessos

A. T.
2 min
Els veïnats de Camp Redó demanen a Cort que no enderroqui el bloc VIII

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimarts la celebració del Parking Day el proper divendres 20 de setembre al tram inicial del carrer de Cotlliure, a l'altura del carrer del Camp Redó. L'illa urbana ubicada entre els carrers de Prat de la Riba i del Molí del Garrover es tancarà al trànsit per allotjar una sèrie d'activitats amb les quals la ciutadania decidirà el futur d'aquest eix urbà.

Entre els 150 punts dels acords de Cort, l'equip de govern conté "la prolongació de l'eix de Blanquerna", el qual es pretén executar amb aquesta nova iniciativa. Per dur-ho a terme, la regidoria vol comptar amb la col·laboració veïnal com a passa inicial. A continuació d'aquesta jornada participativa, es durà a terme un projecte "d'urbanisme tàctic" per posar en marxa les propostes guanyadores. Aquest consistirà, segons Truyol, en "una intervenció temporal: s'introduiran elements físics per poder-nos imaginar com serà aquest eix cívic quan es faci la intervenció definitiva". A més, assegura, permet "conscienciar els veïns i permet ajustar el procés final".

La tercera i darrera passa serà l'obra definitiva. Tot i que la intenció del consistori és perllongar Blanquerna fins a la via de cintura, la pacificació del carrer de Cotlliure dependrà de la voluntat de la ciutadania, ha apuntat la regidora. A més, es convida tant els centres escolars i de salut com les entitats veïnals a participar en les activitats del proper dia 20, que començaran a les 9 h i acabaran a la nit.

Les primeres decisions i resultats no es coneixeran fins al 2020, atès que és un treball conjunt entre diferents àrees municipals que comptarà amb anàlisis tècniques. Així, l'execució del pla escollit arribarà el 2021. De moment, el pressupost també es desconeix.

Aquesta intervenció forma part d'un altre dels acords de govern d'aquesta legislatura, que consisteix a fer "una ciutat verda, sostenible i respirable". Aquest punt inclou la continuació dels "eixos cívics" i els "corredors verds". En aquest sentit, ha explicat la cap d'àrea de Model de Ciutat, l'objectiu és connectar algunes zones de Palma amb eixos "més enllà de l'entorn urbà" i obrir el centre cap a altres barris per crear "noves centralitats".

Això suposa una actuació en tres àmbits. D'una banda, a favor del medi ambient, "reduint la contaminació del vehicle privat i fomentant l'ús de la bicicleta". D'altra banda, es potencia la "inclusió social" i s'introdueix la "perspectiva de gènere" mitjançant d'adaptació de la ciutat a les necessitats de la població. Finalment, se cerca una "connexió entre equipaments futurs", atès que la pacificació "ajuda a connectar els diferents centres".

stats