Dia de la Infància
Societat 20/11/2022

Parcs per a majors de 10 anys o més transport públic: els reclams dels nins i nines de Palma

Palma celebra el Dia Mundial de la Infància amb una jornada d'activitats al parc de les Estacions

2 min
Diada de la Infància al parc de les Estacions de Palma.

PalmaPalma s'ha sumat a les celebracions del Dia de la Infància amb una diada al parc de les Estacions, de 10 h a 13 h, amb tallers, música i animacions per als més petits. El Consell de la Infància ha estat l'encarregat d'organitzar tots els actes festius, que han començat amb el sus de la Batucada Feim So. A la diada hi ha participat el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb diferents consellers del Consell de la Infància i Adolescència de Palma com a amfitrions.

Els consellers han fet una enquesta per tal de saber què volen i què demanen altres infants i adolescents de Palma per tal de traslladar-ho als responsables polítics en el proper Consell de la Infància del mes de febrer. Entre les propostes, destaquen "emprar més el transport públic, les voravies més amples, limitar la velocitat dels patinets elèctrics i parcs infantils pensats per a edats superiors als 10 anys", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

"Avui, Dia Mundial dels Drets dels Infants, és una jornada per reivindicar i celebrar la importància de la infància com una època essencial que ha de ser plena i feliç dins la vida de les persones. Aquest és el nostre compromís dins l'Ajuntament de Palma", ha declarat Noguera per la seva banda. L'edil ha recordat que Palma va ser declarada per Unicef-Espanya Ciutat Amiga de la Infància just fa quatre anys. A més, en fa dos que s'organitza aquesta diada com a part del Pla Municipal de la Infància i Adolescència.

Així, durant el matí s'han fet tallers i activitats: contacontes, un espai per a infants de 0 a 3 anys, Barridiades, circuit de seguretat viària, tallers de xapes, punts de llibres, ventalls, clauers i un taller d'improvisació, entre altres. Els més petits de la casa han pogut fer una volta amb un trenet i visitar el bus interactiu de l'EMT que fa activitats educatives als centres escolars.

stats