Societat 18/01/2022

El Parc Natural de Mondragó ja té un nou dipòsit d’aigua per lluitar contra els incendis forestals

ARA Balears
2 min
El nou dipòsit d’aigua.

PalmaEl Parc Natural de Mondragó ja té un nou dipòsit d'aigua per lluitar contra els incendis forestals. Així n'ha informat aquest dimarts la Conselleria de Medi Ambient i Territori després que el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el gerent de l'Ibanat, Joan Ramon, visitassin la nova estructura. La infraestructura té una capacitat de 75 m³ i donarà servei principalment als mitjans d'extinció de la zona del Migjorn de Mallorca.

Segons han explicat en un comunicat, les obres han consistit en l'anivellament del terreny, la instal·lació del dipòsit i l'ompliment d'aigua mitjançant una autobomba. Mir ha destacat la "importància de millorar constantment els mitjans tècnics que ens permetin garantir el bon funcionament de tot l'operatiu, a la vegada que es compleix una de les línies prioritàries d'inversió dels fons recaptats amb l'Impost de Turisme Sostenible, com és la que va dirigida a l'optimització de l'ús de l'aigua, en aquest cas mitjançant l'emmagatzematge a punts estratègics".

Per la seva banda, Ramon ha remarcat l'ampliació de les estructures de defensa contra el foc, ja que "afavoreix el subministrament d'un bé escàs i fonamental com és l'aigua als mitjans terrestres i aeris" i ha recordat que "l'època de l'any en què ens trobem és òptima per complir tasques de prevenció d'incendis forestals creant faixes de seguretat en els perímetres de les cases".

La instal·lació del dipòsit s’ha finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) en el marc d’un projecte que té com a objectiu crear una xarxa òptima de dipòsits a les zones amb alt valor ecològic que s'ajusti a les necessitats de l'operatiu d'extinció d'incendis forestals. Uns altres quatre s'han construït a Santa Maria, Ciutadella, Sant Lluís i a la Mola, per un import total de 109.000 euros.

Durant la visita al Parc Natural el conseller ha presentat, també, la restauració d’una antiga barraca on s’ubicarà un magatzem agrícola que facilitarà les feines de manteniment a l'equip de gestió i conservació del Parc Natural. Es tracta d'una caseta de 20 metres quadrats situada en les proximitats de la platja de ses Fonts de n'Alis (Cala Mondragó). S'han reformat la teulada i les quatre façanes per un import de 14.326 euros.

stats