Societat 09/11/2022

El Parc Natural del Llevant serà deu vegades més gran l'any que ve

L’espai natural protegit incorporarà les finques públiques de Son Real i Es Canons

1 min
El Govern preveu culminar l’ampliació del Parc Natural del Llevant el primer trimestre de 2023.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han anunciat aquest dimecres que tenen prevista l'ampliació del Parc Natural de la Península del Llevant (Mallorca) per al primer trimestre del 2023. L'espai natural protegit multiplicarà per deu l'extensió i incorporarà les finques públiques de Son Real i Es Canons.

En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que l'ampliació de la protecció d'aquest indret estarà enllestida a començament de l'any que ve. "Podem comprometre que el primer trimestre de 2023 veurem efectiva l'ampliació del Parc Natural del Llevant, tal com ens vam comprometre en el pacte de governabilitat i amb els electors i electores", ha declarat.

D'aquesta manera, el parc multiplicarà per deu l'extensió protegida, que passa de les 1.658 hectàrees actuals a 17.112 hectàrees, és a dir, 15.454 més. D'aquestes, 10.918 corresponen a superfície terrestre i 6.194 a superfície marina. Així mateix, s'incorporen al parc espais emblemàtics com la finca de Son Real, adquirida amb doblers de l'ecotaxa, i la finca Es Canons, adquirida amb l'impost de turisme sostenible. A més, l'ampliació suposarà una protecció màxima de 116 hectàrees de sistemes dunars en indrets com Cala Mesquida, Cala Torta o Cala Agulla.

Diversitat d'hàbitats en un espai petit

La península de Llevant de Mallorca és un dels espais naturals més singulars per la presència de gran diversitat d'hàbitats en un espai relativament petit, on conflueixen una zona muntanyosa i costanera amb nombrosos endemismes botànics i amb un important patrimoni etnològic. S'hi troben també nombrosos hàbitats mediterranis, com alzinars, ullastrars, pinars, penya-segats marins, sistemes dunars i zones humides associades a torrents. Actualment, les Illes tenen 470.623 hectàrees protegides: 156.935 terrestres i 313.684 marines.

stats