Societat 23/03/2020

"La paranoia que tenc és la de no contagiar els meus pares", Marc Joy (aïllat per possible Covid-19)

Va passar el mes de febrer a Itàlia i les darreres setmanes a Madrid, després va tornar a Mallorca i, al cap de pocs dies, la metgessa li va dir que havia de fer aïllament

Maria Fuster
2 min
Marc Joy, aïllat a ca seva a Mallorca per possible Covid-19 a

Palma"La paranoia que tenc és la de no contagiar els meus pares. No estàs del tot tranquil, hi ha dies que dorms malament per por que hi pugui haver una desgràcia per culpa teva", explica Marc Joy, un jove actor que està en aïllament per possible contagi de Covid-19. Va a tornar a Mallorca dia 10 de març perquè la crisi del coronavirus el va fer voler tornar a ca seva.

Fa un poc més d'una setmana aquest jove actor va començar a tenir el que podria ser perfectament un procés catarral: mal de coll, moc i febre de 37,5 graus. Dos dies després, son pare es va aixecar malament. Així que va decidir telefonar al centre de salut i una metgessa es va posar en contacte amb ell. "Li vaig explicar que havia estat treballant a Itàlia del 5 al 28 de febrer i que després havia estat a Madrid". La informació va ser suficient perquè el 16 de març, el dia que començava l'estat d'alarma, ell començàs l'aïllament.

No li han fet cap prova, però segueix el protocol com si estigués contagiat. "No puc sortir de l'habitació, tenc el meu propi bany que només utilitz jo. Defora he de dur mascareta, guants i netejar tot el que toqui amb lleixiu i aigua. La roba s'ha de fer neta a 60 graus. Dins de l'habitació hi ha un poal per a la brossa amb tapa i un altre amb la roba que va a la rentadora. També he d'obrir la finestra dues vegades al dia", descriu la seva realitat.

"En realitat, he estat una mica congestionat, i si no fos per la situació aquesta que hi ha, faria vida totalment normal", diu. La metgessa li telefona cada dos dies, i han comprovat que estic millorant. Des de dijous està asimptomàtic. Així, dia 2 d'abril, si tot va bé, s'hauria d'acabar el seu aïllament.

"Estic bastant bé, parl amb amics de Barcelona per videotrucada, estic en contacte amb la gent. També aprofit per estudiar filologia catalana a la UOC. M'he matriculat a dues assignatures. Si ho hagués sabut..., m'hauria matriculat de més", afirma amb humor.

Està llegint Sakura de Matilde Asensi. Diu que "és fàcil de llegir, pel món que hi ha; ara està bé. També fa els exercicis de gimnàstica de Faustino Murillo que hi ha al Youtube i mira cursos online de dramatúrgia. "També m'he viciat als escacs", confessa.

No hi ha xifres de la quantitat de persones que hi ha en aïllament a les Illes Balears. Només s'ha comunicat oficialment que l'arxipèlag ha arribat als 400 contagis. La majoria d'ells són a Mallorca, on hi ha 210 persones per les UVAC i la resta ateses a hospitals, residències, clíniques privades i, fins i tot, a una unitat del psiquiàtric. Dels hospitals, és el de Son Espases el que més malalts de coronavirus atén, entre ells hi ha Jac Piazzolla, qui ha estat entrevistat per l'ARA Balears.

stats