Societat 02/09/2020

La paralització del calçat obre la porta a la confecció de les mascaretes "Made in Menorca"

Llufriu Art Làser ha venut 2.000 mascaretes en un mes i mig

Ivan Martin
2 min
Pedro Llufriu treballa en solitari a un petit taller de Ciutadella.

CiutadellaLa crisi sanitària causada pel covid-19 ha provocat una paralització econòmica a la indústria del calçat que ha obligat molts empresaris a reinventar-se. Aquest és el cas de l’empresa Llufriu Art Làser de Ciutadella, destinada inicialment a cobrir els encàrrecs de les factories de sabates i que ara ha aconseguit crear i distribuir la primera mascareta genuïnament menorquina.

Amb un únic model (Avastar), les conegudes com “Made in Menorca” són la sensació a l’illa, i en només un mes i mig han venut 2.000 mascaretes. El creador, Pedro Llufriu, va fundar l’empresa l’any 2008 i no s’imaginava que aquest producte li salvaria la viabilitat econòmica. “Som un petit taller que treballam amb tecnologia làser i que, després de la caiguda del calçat, on concentràvem el 90% de la producció, vam cercar alternatives i hem aconseguit un producte que ha trobat el seu espai en el mercat, perquè el fet que estigui elaborat a Menorca atreu l’interès del consumidor”, assenyala.

Les mascaretes estan confeccionades amb neoprè i són distribuïdes per la Cooperativa Farmacèutica Menorquina (Cofarme) a les farmàcies de l’illa. Llufriu considera que amb l’obligatorietat de dur mascareta, el disseny hi juga un paper important. “Un dia vaig sortir per Ciutadella i no em van agradar els models que hi havia, així que cercant per internet vaig descobrir el neoprè i la distribuïdora”, explica. Reconeix que la demanda ha superat les expectatives: “De vegades qued sense material i, com que ve de fora, estic un parell de dies aturat”.

Llufriu és partidari d’oferir un salt qualitatiu en el món de les mascaretes. “Les quirúrgiques estan molt bé si les empres per a un moment determinat, però si l’has de menester per fer feina, hem creat un model còmode, flexible i dinàmic”, comenta. Finalment, amb vista al futur, tot dependrà del temps que duri la pandèmia, “som el primer a voler que tot torni a la normalitat, però tal vegada les pròximes festes nadalenques sigui el regal més demanat per al públic en general”. Les “Made in Menorca” ja formen part del producte local.

stats