Societat 26/01/2020

Palma tanca el Sant Sebastià 2020 amb 187 quilos de pirotècnia

Set colles de dimonis i 478 persones participaran aquest diumenge en el correfoc

Ara Balears
2 min
Correfoc Sant Sebastià 2018

PalmaSet grups de dimonis, tres bèsties de foc i 478 persones participaran aquest diumenge en el correfoc que clausura a Palma les festes de Sant Sebatià, amb un espectacle amb 187,93 quilos de pirotècnia repartits en 6.800 artefactes. Entre els protagonistes del correfoc, hi haurà 255 dimonis experts en ús de pirotècnia, 170 membres de batucades i 43 persones de suport. El pressupost destinat a organitzar la festa de clausura del Sant Sebastià 2020 és de 22.000 euros.

L'activitat començarà a les 18.00 hores, quan, per amenitzar l'espera, actuaran els Castellers de Mallorca a la plaça del Mercat. La sortida del correfoc serà a les 19.00 hores al pont de la Riera, a la cantonada del passeig de Mallorca amb avinguda de Jaume III, i l'encesa de les bèsties de foc es farà a la plaça del Rei Joan Carles I.

El recorregut es divideix en tres zones: la zona calenta del correfoc, que ocuparà l'espai central dels carrers per on passa i d'on no podrà sortir cap animal ni dimoni amb la pirotècnia encesa; una segona zona tancada de muntatge i recàrrega de pirotècnia vigilada per personal de l'organització i amb espais fitats; i l'espai reservat per als espectadors del correfoc que no vulguin interactuar amb els dimonis i que seran les voreres de tot el recorregut i davall les arcades de Jaume III.

Els protagonistes seran les tres bèsties de foc: el Drac i els Guardians de Sant Jordi (Sant Jordi), l'Òliba de la Real (de la colla de dimonis Realment Cremats) i el Drac de na Coca de Cort.

Quant a les colles de dimonis, hi participaran Endimoniats de Palma, Dimonis de Son Sardina, Enfocats, Kinfumfà Dimonis, Es Cau des Boc Negre, Trabucats, Realment Cremats i Òliba de la Real i Drac de Sant Jordi.

El públic que participa en el correfoc ha de complir les recomanacions i mesures assenyalades per l'Ajuntament, que prohibeix l'ús de pirotècnia particular no controlada per l'organització.

S'ha de vestir roba de cotó, calçons i màniga llarga, calçat adequat, capell o mocador al cap, taps a les orelles i ulleres per protegir-se els ulls. A més, està prohibit tirar aigua, recollir o manipular artefactes pirotècnics i fumar o encendre foc a prop dels contenidors de material pirotècnic, especialment a les zones de recàrrega de pirotècnia.

Cort demana al públic que se situï "a una distància prudencial" per presenciar l'actuació, i eviti que els nins i les persones amb mobilitat reduïda se situïn a les primeres files o zones de més activitat pirotècnica. "Es pot ballar i interactuar amb els dimonis, però sempre amb una actitud de festa".

stats