Societat 09/07/2020

Palma regularà l'aforament de les platges per evitar-hi aglomeracions

El BOIB ha publicat aquest dijous la regulació que farà que, per exemple, Cala Major pugui acollir un màxim de 2.200 persones

Ara Balears
1 min
El bany està prohibit a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí durant tot aquest dimarts.

PalmaEl BOIB ha publicat aquest dijous la regulació de l’Ajuntament de Palma per controlar l’aforament de les platges de la ciutat per evitar-hi aglomeracions aquest estiu. Aquesta norma no només establirà l'aforament, sinó que també marca un màxim de 25 persones per grup, que han de mantenir un metre i mig de seguretat amb els altres grups.

L’àrea de Medi Ambient ha calculat l’aforament màxim assignant a cada banyista quatre metres quadrats. En el cas de l’aforament recomanat, s’ha tingut en compte la superfície ocupada amb una tovallola i s’estableix un espai de set metres quadrats per persona.

Així, Cala Major tindrà un aforament màxim de 2.200 persones, tot i que la xifra recomanada és de 1.275 persones. A Can Pere Antoni hi podrà haver, com a màxim, 1.875 persones, però es recomana que no se superin les 1.071. En el cas de Ciutat Jardí, el màxim serà de 2.137 i l'aforament recomanat, de 1.221. A Cala Estància el màxim es redueix a 687 persones i a la Platja de Palma, el màxim serà de 27.600 persones, tot i que recomanen que no se superin les 15.771.

stats