Societat 04/05/2022

Palma rebrà tres creuers al dia i només un podrà superar els 5.000 passatgers

El Govern, l'Estat i les navilieres firmaran un acord aquest dijous per limitar l'entrada d’aquestes embarcacions

ARA Balears
1 min
Un megacreuer al port de Palma.

PalmaPalma només podrà rebre tres creuers al dia, dels quals només un podrà superar els 5.000 passatgers, durant els pròxims cinc anys, segons firmaran aquest dijous el Govern, l'Estat i les navilieres per limitar l'entrada de viatgers a través d'aquestes embarcacions.

Es tracta d'un acord que ja varen assolir l'Executiu i les principals navilieres el desembre passat, pel qual la capital balear rebrà aquesta temporada turística un 14,5% menys de passatgers de creuers que els registrats el 2019.

Segons recull Europa Press, a la signatura d'aquest acord, que tindrà lloc al Palau de Congressos, hi assistiran la presidenta del Govern, Francina Armengol, el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, entre altres.

Alguns dies d'excepcions

El pacte inclou una sèrie d'excepcions per al 2022, que duraran menys de 20 dies, durant els quals podran atracar un màxim de quatre vaixells al port de Palma. No obstant això, el 2023 ja no hi haurà excepcions i no es podrà excedir el nombre màxim de creuers per dia.

Les parts signants també acorden que no es podran superar els 8.500 creueristes diaris en còmput setmanal que arribin la capital balear, per la qual cosa les arribades hauran de ser sempre inferiors a aquesta quantitat.

Aquest acord arriba després de dos anys de negociacions i contactes entre navilieres i el Govern., que es va materialitzar el desembre passat a Hamburg, després d'una trobada entre Negueruela i els màxims responsables de diverses navilieres.

stats