Societat 29/03/2019

Les consultes populars agafen força i ja abasten 11 municipis de Mallorca

El president de l'OCB, Josep de Luis, fa "una crida" a tots els demòcrates perquè hi participin

Maria Fuster
2 min
La consulta popular creix i ja són onze municipis

PalmaLes consultes populars sobre monarquia o república es duran a terme a 11 municipis de Mallorca, inclòs Palma. Aquesta iniciativa ha agafat força després de l’intent de prohibició de la Junta Electoral a la de Valldemossa i el vet a la d’Artà, que a hores d’ara està recorregut, gràcies a la col·laboració entre el seu grup promotor i l’Obra Cultural Balear (OCB). El president d’aquesta entitat, Josep de Luis, ha comapregut aquest divendres en roda de premsa i ha assenyalat que “el que està passant no va de triar entre monarquia o república, no va de triar un estat més centralitzat o més descentralitzat, ni del Principat ni d’independència, va de democràcia”. De Luis ha fet “una crida” a tots els sectors amb tarannà democràtic de pensament monàrquic o republicà, més o menys centralista. “És necessari que diguem basta”, ha afirmat.

D’altra banda, la representant de l’Ateneu de Pollença, Marina Llobera, ha destacat la necessitat de “posar damunt la taula si volem una monarquia o una república”. “Entenem que ha estat un debat que se’ns ha robat”, ha assegurat. Llobera també ha volgut recordar que aquesta iniciativa ja s’ha duit a terme en altres indrets de l’Estat, com Vallecas, a banda d’universitats públiques, com la UIB, on la consulta es va enllestir el mes de febrer passat.

Aina Comas, present a la roda de premsa en nom d’Alternativa per Artà, ha recordat que tant a Valldemossa com a Artà aquest debat es va dur als plens municipals amb tota normalitat. “És una temàtica legítima”, ha afirmat. La primera consulta que es farà efectiva serà la de demà, 31 de març, a Valldemossa. Les de Santa Margalida, Esporles, Artà, Porreres, Pollença, Llubí, Sencelles, Sineu, Palma i Alaró tindran lloc entre el 6 i el 7 d’abril

stats