Palma
Societat 30/11/2022

Palma encén les festes de Nadal

Els carrers de Ciutat s'omplen de llum i color

Ajuntament de Palma
2 min
Els llums de Nadal al centre de Palma.

PalmaEls carrers de Palma s'han omplert de llum i color amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc que, des del passat dissabte 19 de novembre i fins al dia dels Reis, durà l'esperit festiu a tots els racons de la ciutat.

Amb motiu de l'encesa, l'Ajuntament va organitzar, els dies 18 i 19 de novembre, set espectacles a diferents emplaçaments de Palma, dos dies de programació per donar el sus a les festes de Nadal.

Els mercats nadalencs han obert amb més parades que mai, gràcies a la recuperació de la normalitat després de les restriccions de la pandèmia. Productes locals, artesania i alimentació omplen la plaça d'Espanya, la plaça de la porta Pintada, la via Roma i la Rambla, mentre que els tradicionals betlems i elements decoratius es troben, un any més, al mercat de la plaça Major.

Bolla de llums de Nadal.

Tot un escenari que convida la ciutadania a passejar i gaudir de la ciutat, fer compres al petit comerç, visitar el betlem de Cort i la bústia reial... Tot un seguit de propostes culturals, familiars i d'oci que recull el Consistori en el seu programa nadalenc i que tenen com a decorat principal els llums i diferents elements lluminosos que aquest any han arribat a més carrers i barris que mai.

En total hi ha 282 quilòmetres de garlandes instal·lades a 1.106 arbres, a més de nombrosos elements lluminosos, banderoles, envelats lumínics, quatre arbres mitjans als voltants dels mercats nadalencs i l'arbre gegant, que enguany s'ha traslladat al parc de les Estacions.

Entre les novetats, trobam una estrella de 12 metres que s'ha instal·lat a la porta de Santa Catalina i una bolla gegant de 9 metres que permet als ciutadans passar pel seu interior i que podem trobar al passeig de Sagrera.

Encesa de llums de Nadal a Palma.

Enguany s'ha recuperat l'horari previ a la pandèmia, per donar resposta a una petició formulada pels comerciants, amb l'objectiu de contribuir a la dinamització de la ciutat. Entre setmana els llums s'aturen a les 22 h, mentre que els caps de setmana s'amplia fins a les 24 h. Els festius de Nadal (24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 5 i 6 de gener) els llums estaran encesos tota la nit.

Cal recordar que ja fa tres anys que tot l'enllumenat nadalenc de la ciutat de Palma és de llums led, un fet que ha suposat una reducció important del consum energètic.

stats